Livräddning

Min flickvän ska till badhuset imorgon och livrädda en docka. Det förde mina tankar till den gången jag skulle livrädda. 

Det var en mörk och kulen höstmorgon och jag hade packat ner badbyxor, handduk, simglasögon och rena kalsonger. 

På badhuset gick jag till damen i kassan och förklarade att jag var där med min klass, jag fick då komma in gratis. 

Inne i omklädningsrummet tog jag av mig jackan, tröjan, t-shirten, jeansen, strumporna, kalsongerna och till sist mössan. Jag vek ihop allt i en prydlig hög varpå jag packade upp väskan. Badbyxorna hängde jag över ena axeln och handduken över den andra. 

Eftersom jag var en av dom första att duscha på morgonen så hade det inte hunnit komma varmvatten i min dusch. Det iskalla vattnet gjorde mina bröstvårtor styva. Efter en kvick dusch där jag ändå hann blötlägga hela kroppen gick jag till slussen, det lilla utrymmet mellan duschrummet och basängen. Där tog jag på mig mina badbyxor och gick ut. 

Jag satte mig på basängkanten och väntade på ett godkännande från läraren innan jag fick hoppa ner i vattnet. 

När det var min tur att livrädda dök jag spänstigt ner i tjugofemmetaren och började krawla det snabbaste jag kunde. När jag kom fram till andra änden började jag panikartat skrika "VAR ÄR HAN!? VAR ÄR HAN!?!?". Jag dök ner en meter för att se bättre. När jag kom upp fortsatte jag att skalla "JAG SER INTE! VAR ÄR HAN1?". Då fick jag en snilleblixt. Jag tog på mig mina simglasögon som hängde runt halsen och dök ner. Plötsligt kunde jag se bra. jag så genast den stympade röda dockan ligga på botten, fem meter under mig. 

Jag simmade neråt. Tog tag i vraket och sköt ifrån. Jag simmade upp mot ljuset. Vad som kändes som en evighet var över ganskafort. Jag bröt ytan och frustade. "JAG HAR HONOM!!" Ropade jag och livräddade dockan 25 meter, bort till den ände jag började från. Jag lyfte upp dockan på kanten och började ge hjärt och lungräddning. När jag var på tredje inblåset sade min lärare att vi hade HLR först nästa vecka. 

Jag fick i alla fall bra betyg och en guldstjärna i kanten för bra genomförande och bra inlevelse. 
2007-11-04 @ 21:36:01 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0