Balongbyggarn

Idag under invigningen på lidl fick jag bygga ett ballongträd. 

Pssssh. Ballongen full med luft. Slå en knut. Fästa ballongen på en tratt och på med pinne. Ställ ballongen på stället, fyra ballonger i varje hål. 

Det var kul. 


Två teser

Mitt förra inlägg, som jag postade för bara några minuter sedan, speglades av toapapper. Nu tänkte jag spinna vidare lite på det ämnet. 

Ganska nyligen var jag och handlade (på ica, skäms skäms, nu när jag är lidlanställd). Jag köpte 6 liter mjölk och 8 rullar toapapper. Nu kan man ju undra vad det ger för vibbar? 

Jag kom fram till två möjliga alternativ: 

1. Jag dricker så mycket mjölk att jag blir kissnödig. Jag går på toa, slår en sjua och torkar av mig. 

2. Jag är laktosintollerant men tycker om mjölk. Jag dricker sex liter och skiter sedan ut samma mängd. 


Varför..

.. är det pinsamt att köpa toapapper? 


Invigning

Idag var det invigning i Härnösand. Min arbetsplats hade invigning. Lidl. Vi hade butiken full av kostymkillar som tror att dom är höjdare när dom går runt i sina filtrockar, blöta hår och pratar i headset. Nästan alla var från Göteborg. 

När jag lassade mjölk böjde jag mig ner så att min, en aning korta, t-shirt gled upp och visade kanten på min kalsång. 

Då kom en skitful kostymnisse med svart och blond vedervärdig backslick, Göteborgare så klart, fram och viskade i mitt öra: "köp ett skärp". 

Inte fan går jag och viskar i hans öra att han ska fettsuga hakan och köpa en frisyr. 

Visst att man inte ska visa kallingarna, men om jag böjer mig i för kort t-shirt, Hur många byxor är det då som INTE glider ner en aning? 

Han kan väl vara glad att jag hade kalsånger på mig åt minstonne så han slapp titta rätt i mitt bunghole. 


Mitt liv

Äta, sova, jobba. Äta, sova, jobba, Äta, sova. Äta, sova. Äta, sova. Äta, sova, jobba. Äta, sova, jobba. Äta, sova, jobba. 

Så ser livet ut. 

Dah?

"Barnavårdsnämnden uppskattar att 200 000 barn upplever våld i hemmet". Så sades det på radion i morse. 

Det är väl klart som fan att barnavårdsnämnden uppskattar det. Vad skulle dom annars jobba med? 


Saknad nyckel

image83
Till vår bil finns det två nycklar, eller kort. Den ena står det ett stort svart K på. K:et står för Kjell, min pappa. Skulle jag gissa så ligger nyckeln nu i hans jackficka som i sin tur hänger på en krok i hans mottagning. Den andra sråe det inget på. Men den ligger i min mammas jackficka och den jackan i sin tur befinner sig på mittuniversitetet. 

Själv har jag ingen nyckel. Men jag är å andra sidan i stort behov av en. Ja ska nämligen åka till mitt jobb för att lämna några kvitton så jag får ut lite reseersättning, ta upp lite synpunkter på nya schemat och prova en tröja. Därefter ska jag åka och köpa tandkräm och mat på ica. 

Det trista är att jag inte har någon nyckel och jag vill inte gå en dryg mil för att köpa tandkräm. Då blir man ruskigt irriterad då bilen står hemma men båda bilnycklarna är på okänd ort. 


Bloggvärlden stinker

Jag är ofta jävligt före med saker. Men ofta är jag ännu mer efter med saker. En sak jag varit efter med väldigt länge nu är bloggportalen.se. Men inte nu längre, nu är även jag med där. 

Efter att jag registrerade mig på bloggportalen beslöt jag mig för att spana in konkurrensen, mina medbloggare. En sak som slog mig är att förbannat många bloggare inleder sin bloggbeskrivning med fraser som: "xxxx är en ung kvinna som skriver om de tusen tankar som rusar genom hennes huvud och de tusen drömmar som vilar i hennes hjärta.", "En blogg som handlar om det mesta livet kan erbjuda." eller "Ett hörn av den inmatriella världen där jag tänkte skriva ner primärt just tankar och funderingar och sekundär annat så som helgbesvikelser och sånt.". 

Jag blir illamående när jag läser dess beskrivningar. Jag tappar helt lusten att läsa bloggar. Allt känns förjävligt. Bloggvärlden utanför mina ramar stinker. Fan och hans moster. 

Men det värsta är att min bloggbeskrivning låter nästan likadant. "En blogg där jag skriver om allt möjligt.". Jag äcklar mig själv. 


Jag hade rätt om äggen. Alla ni andra, u suck!

image82
För en tid sedan berättade jag för min flickvän att äggens färg beror på hönans färg. Dvs. bruna hönor = bruna ägg och vita hönor = vita ägg. Vidare sade jag även att äggens storlek påverkas av hönans ålder, alltså, gammal höna = stora ägg och ung höna = små ägg. 

Nu var det så att en flicka vid namn Jossa nånting sa till min tjej att jag lurat henne. Hon sa att det jag sagt inte var sant. 

Men Jossa, och alla andra som står på hennes sida. Ni har FEL och jag har RÄTT! 

Här är mitt bevis: 

"Därför är ägg bruna eller vita
Vita höns värper vita ägg. Bruna höns värper bruna ägg. Färgen på skalet har alltså inget att göra med fodret eller hönsens levnadssätt." 

Det enda som påverkas av fodret och levnadssättet är nyansen på äggulan. 

"Därför har ägg olika storlek
Unga hönor värper små ägg och äldre hönor värper större ägg. Det är hela förklaringen till storleksskillnaderna." 

(allt saxat från http://www.svenskaagg.se/) 


Tipset som är bra

När jag såg den första gången tyckte jag att det bara såg äckligt ut. 
Men nu är den en bra favorit :) / pernilla
try it now!


bra tips

Gott och blandat

I min familj har vi inte några hämningar när det gäller mat. Vi blandar smaker till höger och vänster. 

Ta min bror som exempel. Han var på kafé förut och skulle fika. Han tänkte "Åh, vad gott med mintchokladkaka". Sedan tänkte han: "Åh, vad gott med apelsinjuice". Med facit i hand ingen höjdare. 

Min pappa som ett annat exempel. När han lunchade tog han en surkol och en bratwurst. Kanske ingen ovanlig beställning på en tysk korvmoj. Men i Sverige, i Sverige är det desto ovanligare. 

Undrar hur mycket surkol som säljs på korvmojarna runt om i Sverige? 


Efterlyst

Du, Amerikan, bosatt i Wayne, New Jersey. Som besökt min blogg 13 gånger. Vem är du? Träd fram! 

Är du en utbytesstudent från sverige? 

Är du en au pair? 

Är du född Amerikan som lärt sig svenska? 

Frågorna är många, svaren är få. Jag hoppas på svar. 

Din vän, Johannes. Härnösand, Sverige. 


Min skaparvrå

Det är här jag skapar: 
image77
I min hjärna. 


Bussprat

På bussen hem från Sundsvall ikväll hade jag en trevlig, impulsiv och spontan busschaffis. 

- En ungdom till Härnösand, sa jag och räckte fram en hundring. 
- En hel? frågade chaffisen. 
- Ja. 

När betalningen var över räckte han mig biljetten. 
- Varsågod, här är din biljett till Kiruna. 

När jag hittat min plats och satt mig hörde jag att han drog exakt samma harang till en annan tjej. Han sa till och med Kiruna, han kunde ju åt minstonne bytt till Happaranda. 


Inget jobb för mig..

Idag körde jag dubbelsop genom hela Lidl. Alla gångar. 

Det kändes som att jag körde ismaskin. 

Det var tråkigt. 

Jag ska aldrig bli ismaskinist. 


Dagens kommentar

Idag, ganska nyligen, skulle Pernilla bjuda sin katt på lax. Hennes pappa nämnde att laxen kan ha ben men att det nog ska gå bra ändå.

Pernilla blev orolig och ville rensa laxen. Men pappan sa att hon käkar råttor utan problem.

Pernilla säger då: "Va!? Har råttor ben?!!!"

Nu var det så att detta kom spontant, på riktigt vet Pernilla att råttor har ben. Vad går dom annars på lixom?

Kapar två revben?

balle
Fyndigt placerade kuponger! 


Pernilla på kakjakt

Idag upplevde jag något uppöver det vanliga. En mutant, som i X-men, mitt ibland mig. Ett sjätte sinne är väl fel sagt. Men ett utökat sinne kanske stämmer bättre.

Jag tänkte vara snäll mot min tjej och bjuda henne på muffins i bussen hem till henne. Jag lät det vara en överraskning. Så jag gömde de rumstempererade muffinsarna i en sluten plastpåse och stoppade dom i min väska.

Innan vi gick på bussen tog vi en sväng på stan, bland annant var vi inne på kicks där det stank av parfym och diverse skönhetsprodukter. Där inne bland alla olika dofter ställer sig Pernilla och sniffar. "sniff, sniff. Luktar det inte äppelpaj här så säg?". Jag kom genast att tänka på mina muffins. Hur fan kunde hon känna lukten av dom? Detta är verkligen en tjej med näsa för godsaker.
   Jag trodde inte riktigt på vad jag hörde så jag undrade vad hon sa. "Det luktar äppelpaj" sade hon igen "känner du inte". "Nej!" svarade jag kvickt, jag ville inte avslöja min överraskningspicknick.

Detta är det mest skarpa luktsinne jag stött på hos en människa. Hade polisen behövt hundar som sniffade rätt på tårtor och bakelser hade jag anmält Pernilla.

Amen

image72


"Eeeejmeeeen. Talkin' bout eeejmeeeeen. Eeejmeeeen". 

Punch linen i Kid Rocks, enligt honom själv, bästa låt textmässigt. 

Nu lyssnar jag aldrig på Kid Rock så jag kanske inte ska uttala mig. Men jag gör det ändå. Är detta hans bästa låttext någonsin, en låt där han i stort sätt sjunger samma tre ord hela tiden, är han nog inte en av vår världs bästa textförfattare. 


Jag luktar tydligen inte gott

I helgen fick jag en otrevlig kommentar av min tjej. 

Jag satt och sniffade på insidan av min tröja och tyckte det luktade skitgott. Jag bad då henne att ta ett sniff, vilket hon gjorde. 

Sedan frågade jag: visst luktade det gott? Varpå hon, med rätt överlägsen ton, svarar "Naah". 

Om hon nu inte tyckte att det luktade gott hade hon ju inte behövt vara så brutalt ärlig. Jag blev sårad och kränkt. Ett "jorå" hade varit mycket bättre, även om hon inte hade menat det. 


Trötter

Ikväll är en sån där kväll då jag är sjukligt trött. En kväll då min hjärna vill en sak men kroppen gör en annan. Jag kan inte prata rent, jag sluddrar. 

Detta beror på endast fyra ynka timmars sömn i natt och 10 timmars jobb på det. Jag började jobba kl 7 i Sundsvall. Därför var jag tvungen att ta bussen från Härnösand kl 5.55. Och för att hinna med bussen var jag tvungen att kliva upp kl 4.30, det kallas jobbigt. Sedan arbetade jag från sju till 12, käkade en hamburgare och drack druvjuice innan det var dags att åka till Härnösand. Där jobbade jag i fem timmar till, från två till sju. 

image71
Dags att gå och smurfa hela natten. 

Nu slocknar jag snart. 


Fega svenskar

Ibland undrar jag varför vi svenskar är så fega. Varför vågar vi inte sätta oss bredvid en främling i väntan på bussen? Varför står alla två meter ifrån varandra på busshållplatsen? 

Idag kanske det berodde på att jag brädde ut mina gifflar och min pucko på hela bänken. Kanske berodde det även på att jag pratade skithögt i telefon. Vem vet? 


Skinnpaj

Just nu sitter jag och kollar på Seinfeld och käkar thaimat. Min mamma fullde nämligen 51 år idag. Det firade alla i familjen utom jag med att gå på thairestaurang. Jag fick sitta i kassan på Lidl i fem timmar istället. Som tur var köpte dom ändå hem mat åt mig. 

Dessutom har jag skämt bort mig själv för första gången i år. Jag köpte nämligen en ny jacka, en i skinn från h&m. Endas 598 kr tror jag, kommer inte ihåg. 

Här är en skitdålig bild på mig i jackan: 

image70

Över och ut för idag, skittråkigt fjortisinlägg, jag vet. 


När serier är som bäst!

image69
(Gammal bild, jag vet). 


Bussresa

image67
Härnösand-Sundsvall. 55 min. 

Två säten framför ett nerpinkat, skrikande fyllo. 

Inte så nice. 

Hade jag inte varit en så städad kille hade jag också pinkat ner honom. 
 

Redovisning av svar på gåtan om båten

image66
Eftersom den ena var flitig rodde åt väst medan den andre var lat och käkade prästost åkte båten åt väst. 

Närmas rätt svar var Robin. Men eftersom han svarade fel ostsort vinner han inge traktor, bara ett omnämnande. 


Google - ny sökmotor

image65
Jag hittade precis en jättebra hemsida där man kan söka på exakt vad som hellst. Google heter den. Man kan söka på tex. "kvass" och så hittar Google alla hemsidor där man skrivit om kvass. Väldigt användbart. 

Har du tråkigt, gör då något kul. Googla på ditt namn och se vad du hittar. Jag hittade min egen dödsannons. 


En gåta ska jag dra, en gåta!

image64
"Två män satt i en roddbåt. Den ena rodde åt väst och den andre åt ost.
Åt vilket håll kom båten?" 

Plocka fram era räknestickor och grafräknare och redovisa era svar i mitt kommentarsfällt. 


Syntolk

Nu på min lediga morgon har jag tittat på film, Offside med syntolk. Men vad är egentligen grejen med syntolk på filmer? De synskadade kan ju fortfarande höra. Varför drar dom då ner ljudet på hela filmen och låter en gammal gubbe berätta filmen? Då kan de ju lika gärna lyssna på ett kassettband. 

I och för sig berättar gubbrösten exakt vad som händer. "Hanna är på dans. Anders ler och gör tummen upp när hon tittar på honom och Duncan". Väldigt psykande och irriterande för en som är seende. Men varfrö ska de kolla på ilm över huvud taget när de inte kan se? Som sagt, hyr en ljudbok istället. 

När gubben sedan går igång och dubbar engelskan till svenska pajjar han ALLA skämt i filmen, ingen som inte hör filmens originalljudspår fattar ett jota. "Alla får ta ut sin mugg. Vilken polis. Plastpolisen, säger Fredrik och pekar på muggen". 


Voetbal humor

Idag har jag haft idétorka gällande vettiga saker att blogga om. Det enda av nöje är egentligen detta videoklipp, men det är ändå lite mediokert. 

Vi har väl alla sett videoklipp med tuffa fotbollsspelare som gör snygga trix och finter, väldigt kul, men också väldigt uttjatat. Så varför inte klippa ihop en film som är raka motsatsen tänkte någon. Och nu, mina damer och herrar kan jag äntligen presentera: "voetbal humor" 


Karl-Bertils tillkomst

Efter förra inlägget, om Karl- Bertil Jonsson, blev jag tvungen att googla lite på Kalle B. Detta var vad jag kom fram till: 

(Postar här istället på Karl-Bertils skapare, Tage Danielsson). 
image63

"Idén att låta Tage Danielsson göra en julsaga som kunde sändas i TV kom från Sveriges Radio-TV:s sida. Danielsson hade skrivit sagan om Karl-Bertil Jonsson flera år innan och berättelsen brukade förlaget skicka ut som en julhälsning. Danielsson fick uppdraget i februari 1975, kontaktade tecknaren Per Åhlin för att göra berättelsen till en tecknad film som skulle sändas på julen 1975. Åhlin inspirerades bland annat av Winsor MacCay tecknade serie Lilla Nemo. För att spara tid ritade man de tecknade figurernas konturer med spritpenna istället för vanlig tusch men när teckningarna skulle filmas hade spritfärgen lösts upp och teckningarna fastnat i varandra. Detta gjorde att arbetet försenades och när filmen hade premiär på julafton 1975 var det en slarvigt tecknad version som visades. Efter julen gjordes en förbättrad version som har visats därefter.
Filmen visas i norsk TV varje år och den visas då och då i dansk TV. Filmen finns också i två engelska versioner. I den ena är det Danielsson själv som läser alla roller, i den andra är det Bernard Cribbins som läser alla roller." 

Saxat från Wikipedia 

 Intressant tycker jag att första versionen blev dålig så de tvingades göra en ny. Skulle vara kul att se den första. Jag skulle också vilja se den engelska versionen med Tage, eller den andra med för den delen. 

 


Karl-Bertil Jonsson

image62

Ganska nyligen kom jag hem från Sundsvall där jag, för tredje dagen i rad, utbildar mig på Lidl inför öppnandet i Härnösand. Och idag fick jag mig en ovanlig syn. På butiken uppenbarade sig Karl-Bertil Jonsson, en livs levande otecknad version av julaftons mest älskade välgörare. Jag tog tyvärr inget kort på miraklet så jag postar istället en bild på originalet från 1975. 


Fixat och trixat

Nu ikväll har jag trixat lite med min blogg. Det som syns direkt är att jag förstorat visningsbilden och lagt in en frän klocka. Det som inte syns lika tydligt är att jag ändrat texten lite i sökfunktionen och i rutan där man skickar kommentarerna. Och dessutom utökade jag listan med tidigare publicerade inlägg från 20 till 24 stycken. 

Jag försökte lägga in kalendern på nytt (hade knappt märkt att den var borta) men det sket sig. 

Nu när jag ändå var igång så passde jag på att lära mig lägga upp youtubefilmer här, men det ska jag försöka hålla inne med. Fast jag lär nog posta ett par filmer nu när jag kan. 


Chantays - Pipeline

Detta måste vara de skönaste killarna just nu, eller just då. Vilket framträdande, vilket samspel och framför allt vilken svängig låt. Se och njut. 


Kloss

Här kommer ett inlägg som vissa kanske tycker är omoget, själv står jag lite och väger mellan omoget och inte så omoget men inte helt moget. 
image61
Idag när jag promenerade från Lidl in mot sundsvalls stad såg jag en hundskit som såg precis ut som en snopp. Rätt fashinerande. Tyvärr stannade jag inte och fotade för jag gick tillsammans med min nya arbetskamrat. Det känns ju inte som att man vill stanna och fota bajs andra dagen man träffar en ny person. Lika bra att hon inte att jag är som jag. 


Jag googlade förresten på "bajskuk" "bajs+snopp" och "bajs som ser ut som en snopp" men utan framgång. Jag upptäckte att googlemarknaden för bilder på bajs är rätt begränsad i Sverige. Jag hade kunnat vara lite pionier och lagt ut en bajskuk om jag inte vart med henne. Damit. 


Överlägset

Kände att jag ville posta den här bilden: 
image60
Timrå 1 - MoDo 5. Se och NJUT. 


Hockeykväll

Denna kväll har dominerats av hockey. Först en underbar match mellan Modo och Timrå där Modo bevisade vilket lag som på riktigt är bäst i Västernorrland.

Lite roligt på ståplatsläktarna i elitseriematcher är att höra alla självutnämnda hockeyexperter. För att bara nämna en så stod vi idag brevid en gubbe som, i pausen efter första perioden då Modo ledde med 1-2, sa: "Dom har 4 skott på mål och sätter 2, det ska inte gå, inte ens på öppet mål ska det gå". Men är det något jag vet så är det om man har öppet mål så SKA den sitta, det finns inga alternativ.

I morgon ska jag nog ladda upp en bild på den härliga poängtavlan där det står 1-5 till Modos favör. Men det bästa hade varit om jag fick en bild på mediakuben efter 0-1-målet när klockan stod på endast 8 sekunder.

Match två ikväll var mellan Sverige och Kanada i junior-VM. En match som till en början lutade åt kanadensisk seger men som efterhand övergick till en total svensk dominans. Synd bara att Kanada fick in en turpuck i början av förlängningsperioden.

image59
Här är en bild på Sveriges målvakt efter förlustmålet. Tråkigt att se, då han var så bra.


MoDo

image57
Nu snart bär det iväg till timrå där förhoppningsvis Modo-grabbarna ska spö skiten ur Timrå's säckgäng. 

Modomössa. check
Modohalsduk. check
Biljett. check
Röst. check 

I'm ready to go! 


Pernilla säger:


- dränk dina misstag, det simmar upp nya i morgon.


On the road again

Idag har jag varit ute och kört bil i mörkret. Jag skulle ut till Svartvik och hämta min pappa som spikade på stugan. Innan jag skulle åka blev jag varnad av både mor och far att det är isigt som fan på vägen dit ut. Således blev jag sjuklig paranoid, jag var rädd att halka ner i diket. Jag fick nästan tvångstankar att vrida hastigt på styrhjulet för att känna på halkan. Men det gjorde jag inte. Istället körde jag försiktigare än jag någonsin gjort. Försiktigare än när jag körde från Gussjö till Härnösand i en decimeter blötsnö. Försiktigare än när jag körde från Härnösand till Gussjö i mörker, halka och storm med snöblandat regn. Till och med en kattunge skulle köra modigare än mig. 

Men även denna gång gick det bra. Jag njöt verkligen av att köra där. Se strålkastarljuset från bilen lysa upp de träd som stod närmast vägen och lät resten av skogen döljas i mörker. Det förde nästan mina tankar tillbaka till trollskogen där lille skutt irrade omkring alldeles ensam ett tag under Bamsetiden. Och medan jag satt där och tänkte på lille skutt for tiden förbi och hux flux var jag framme. 

I bilens CD-växlare satt min syrras Sebastian-CD och jag måste säga att det är verkligen bra bilmusik. Den är lugn och skön och passar perfekt när man glider runt i vintermörkret. På landet i det bäcksvarta mörkret likaså bland stadens alla ljus. 

Detta inlägg kändes lite fjantigt, men jag är ändå lite nöjd. 


Killen i rosa

Hejsan hoppsan. Här ser ni min pojkväns rikgia jag mohaha. Han älskar att ligga i min säng och läsa alla mina
fridatidningar!! Här är en liten hämnd, de här är den verkliga sanningen den mörka sanningen som aldrig skulle
komma ut -den du sug på den du! Och ja är faktiskt smart, hm mm

HEJDÅ / pernilla

image64

Året 2007 i bilder

Nu ska jag försöka summera året som gått på ett enkelt smidigt och framför allt på ett kortfattat sätt. Läs och njut av mitt, till synes, händelsefattiga år. Mer saker har faktiskt hänt men det utelämnas.

image61

Den första stora händelsen år 2007 var fjällresan med Pernillas familj till Hamrafjällen, nära Vemdalen. Där sög vädret, jag pajkade min axel och Pernilla kunde knappt stå på sin fot. Men hur som haver tog jag där bilden till mitt CV.

image62

Här är jag samma dag jag tog körkortet. Jag åkte och hämtade Pernilla som inte visste något om att jag höll på att ta körkort. Vi hoppade in i bilen och åkte på utflykt och fikade fika. Sen åkte vi hem.


image50

Ja, vad är det då tjejer inte vet? Om du frågar Pernilla är det ganska mycket. Några av alla de roliga saker hon sagt under året kan du läsa här.
   Bilden ovan är tagen under resan vi gjorde till Åsele marknad. Där vi bodde i tält. Men när regnet kom flyttade vi in i husvagn och skrattade åt alla som rullade i lera om nätterna.
Uppe i Åsele Fyndade vi prylar och kollade på Dogge, el Primo och don Rigo. Pernilla sjöng med allt vad hon kunde "Alla tjejer, skaka Gröten", på riktigt sjunger dogge "skaka GÖTEN". Men det är ju inte så lätt att veta. 

   På hemvägen kollade vi på en dö björn och fiskade fisk. 

image52

Illustration i tortyrredskapsmuséet i Tallinn. Min familj, inklusive Pernilla tog sitt pick och
pack, satte oss på färjan och drog till Tallinn. Där åt vi mat, tittade på saker (bla. bilden ovan) och shoppade, sen åkte vi hem.


image63

Tuffa typer på raggarträff i Sandslån utanför rövhålan Kramfors. I slutet av sommaren.

Här var sommaren slut och den mörka, kalla hösten drog in. Det hände inte så mycket under hösten, den enda lilla glädjen var när Pernilla och jag firade vår ettårsdag med restaurang och biografbesök.

Där efter kom vintern, desto mer händelserik, jag firade min 20-årsdag men detta dokumenterades dåligt i bildform.

image54

Julafton kom även detta år, likaså tomten. Julen firades i förväg med Pernilla och hennes familj och sedan firade jag den riktiga julen i Upssala med släktingar. 
   I mellandagarna var det dags för årets andra kryssning och denna gång tog vi Brika cruises och styrde kosan mot Åland tur och retur under ett dygn.


image55

Och till sist avslutar vi även detta år med nyårsafton. Dans, musik och skumpa så det stod härliga till. Vi såg på raketer, drack varm choklad och Pernilla frös sönder tårna, inte jag för jag har en värmesula i mina skor.

Hej då 2007, välkommen 2008!
 


Chokladmysteriet på G:a Karlebyvägen 7

Idag upptäkte jag att jag blivit bestulen. Först trodde jag bara att det var min bror och hans vänner som hade varit i farten under gårdagens nyårsfirande men vid närmare undersökningar bevisades motsattsen. Jag hade dagen innan bjudit min flickvän på snuskiga chokladtäckta mandelmassepraliner. Men eftersom hon inte gillar mandelmassa åt hon bara chokladen och lade tillbaka fyllningen i lådan som vi lämnade på golvet.

När vi nu på nyårsdagens morgon hittade asken helt lensad började utfrågningen av familjemedlemmarna. Först frågade jag min bror om hans grisiga kompisar hade käkat upp min choklad, men de trodde han inte att dom gjort för han hade tvingat i vännerna hans egen ask.

Sen gick jag till min chokladälskande lillasyster som illa kvickt avfärdade anklagelserna innan jag ens var klar med första frågan. Men jag förstår henne ty vem vill äta mandelmasseklumpar som min tjej skalat av? Sist frågade jag mor och far, men dom äter aldrig sötsaker eftersom choklad inte var uppfunnet när dom var unga.

Sist frågade jag Pernilla, min tjej, men hon hade ju varit med mig hela tiden. Istället blev jag anklagad för att ha ätit alla praliner i sömnen.

Efter alla förhör undersökte jag asken mer noga. Plasten från övre lagret låg kvar på askens ursprungsplats och var helt lensad men resten av asken låg ca. en meter bort. Plasten till det undre lagret var tillknölat och tjyven hade lämnat ett svart hårstrå i lådan. Åter igen vändes anklagelserna mot Pernilla eftersom hon var den enda svarthåriga personen där. Men ännu en gång dementerades anklagelsen då hårstråt var aldeles för kort för att komma från hennes gulliga gässa.

Nu började jag tänka i andra banor och kom ganska snabbt fram till vem den skylldige var. En av våra gäster hade mellan varmrätten och efterrätten gått hem och hämtat sin hund. Denna hund hade sedan gett sig ut på en husesyn och fastnat för läckerbitarna i mitt rum.

Först hade hon ätit det övre lagret och blev då sugen på det undre också. Men eftersom hundar saknar tummar hade hon problem med att få bort plasten som det övre chokladlagret ligger på, vilket förklarar varför asken hade flyttats och buklats till. Även hårstrået var lätt att knyta till denna svarthåriga tik.

Mysteriet löst!

Hoppas nu bara att hunden mår bra, för jag hörde av hundens husse att hundarnas lever har svårt att bryta ner cacaon i chokladen.

Grått Nytt hår..

..alla gamla!

RSS 2.0