Tragiskt livsöde

Aftonbladet publicerade en bild på Stockholmsbombarens döda kropp och kallade den "Bilden av en självmordsbombare".

På bilden, som är fotad från ovan, ser man en trasig kropp klädd i kostym liggandes i blodig brun snö.

Bildtexen berättar (eller bekräftar) att mannen blev sitt eget enda offer. Det stod även att han skulle fylla 29 år den 12 december. Bilden och texten blev väldigt personlig, ett sorgligt människoöde. En stackars pappa som lämnat sin fru och sina barn för något så otroligt onödigt och dumt. Det man kan glädja sig åt är att han bara skördade ett dödsoffer.

Men när jag ser bilden kan jag inte låta bli att tycka synd om mannen med det tragiska livsödet.

Rent spontant känner jag att Aftonbladet, i och med publiceringen av bilden på mannen, går ett steg för långt. Lite respekt får man ha för mannens anhöriga som säkerligen inte vill se sin pappa eller man ligga blodig och söndertrasad till allmän beskådan på internet.

Jag hoppas verkligen att något liknande försök inte sker igen i Sverige, eller någon annanstans. Om det hade lyckats hade tusentals människor kunnat få fira jul utan någon nära släkting eller vän.

Plötsligt känns alla mina egna små problem just väldigt små och obetydliga.

Hej, jag heter Johannes och är 23 årDagens kommentar

– HAHAHA JÄVLA IDIOT!!! Hur ska du då kunna göra din favorittårta när du flyttat hemmifrån???

Sagt av Pillan när jag avslöjade att jag inte tittat på när mamma bakat mina födelsedagstårtor genom åren.Ett nytt uttryck

I går kväll sa Pillan: Ah, jag har kramp i magen.. virvelkramp.

Jag frågade vad virvelkramp var. Nu vet jag att det är då det snurrar i magen och gör ont.

Jämtlands julöl

Jag tänkte ge mig på att prova lite julöl nu inför december. Jag är långt ifrån en expert men jag gillar att smaka olika öler. Med en hyfsad förkylning i ryggen är det kanske inte optimala förhållanden, så det kan må hända bli en liten komplettering senare. Men we'll give it a go!Bild lånad från menyse.com.

Först ut var ett öl, ale, från ett av mina favoritbryggerier, Jämtlands julöl från Jämtlands bryggeri.

Det handlar om ett mörkt öl med en lite orange-röd ton och ett fluffigt, finbubbligt skum. Vid mina sniffningar kändes en fruktig, kryddig doft. Ölet känns lent i munnen, är fruktigt och fylligt men en aning beskt för min smak. Eftersmaken var ganska långvarig – fruktig, även här med en aning för kraftig beska.

Sammantaget kan man säga att det kan komma att drickas hemma hos mig även närmare jul, men inte nödvändigtvis vid julbordet på julafton.

För att sätta en siffra på ölet utgår jag från följande skala:

0 = Odrickbart
1 = Nästan odrickbart
2 = Mycket dåligt
3 = Dåligt
4 = Ointressant
5 = Medel
6 = Ganska gott
7 = Gott
8 = Mycket gott
9 = Extremt välsmakande
10 = Fulländat

Med skalan som stöd och ölets alla sidor i åtanke sätter jag siffran 7 i betyg. Att betyget inte blir högre grundas mest på den aningen för kraftiga beskan. Lite mindre beska och ölet hade alla gånger kunnat rendera i ett lite högre betyg.

RSS 2.0