Svar till anonym, trolitgvis "Någon"

Svar igen, troligtvis signaturen "någon", som denna gången ville vara anonym. Det är även denna gången så att anonyms påståenden står inom citationstecken och mina svar står under.

"Jag förespråkar inget kollektivt dödstraff på muslimer eller utomeuropeiska invandrare"

Så bra, det är inte min uppfattning.

"En av mina närmaste vänner är av kurdiskt ursprung - jag har flera nära vänner med rötter från allt från Jamaica till Kina"

Så kul för dig.

"Jag tycker att KULTUREN är intressant"

Ja det är ju delvis den vi diskuterar..

"Jag vill inte se en muslimsk majoritet i den svenska demokratin om 40 år (vilket idag är beräknat om vi fortsätter invandringen på detta sätt)."

För att det ska bli en muslimsk majoritet i den svenska demokratin krävs att det också blir en röstberättigad muslimsk majoritet vilket inte behöver ske och om det sker är det ju inte säkert att alla tycker likadant, precis som att du och jag inte tycker likadant.

"Som kvinna känner jag mig mycket oskyddad i dessa resonemang"

Det är synd att du ska behöva känna så.

"Men som den socialistiska miljömupp du själv framställer dig som förstår jag att du inte tänker längre än näsan räcker (SORRY)"

Ytterligare ett påstående taget ur din livliga fantasi.

Jag är ingen socialistisk miljömupp, jag har till och med ansett mig vara politiskt oberoende fram till att du dök upp. Däremot anser jag mig vara humanist. Men varför är det fel att vara miljöpartist? Det är ju ett oerhört mycket vettigare parti än SD.

Men ska vi gissa vad den andre är för en person så gissar jag att du är en ensamstående trebarnsmamma, rökare och låginkomsttagare som gärna lyxar till det med Felix lövtunna bit på fredagskvällen. "Dom tar våra jobb!" är ord du inte är helt ovan med. 

"Du tycker att det är beklagligt att jag:
1. Inte hänvisar till svenska studier i dessa ämnen.
2. Inte har speciellt nya svenska studier"

Helt rätt.

"Vad kan det bero på? Det finns ingen svensk forskning kring detta, informationen är YTTERST sparsamt kring detta."

Helt rätt. Det kanske är dags att göra en studie så du och andra SD-anhängare har något aktuellt att referera till?

"De som finns är exempelvis BRÅ's statistik från 2007, 28% med utländskt medborgarskap i fängelse"

Nu ska jag citera den artikel från Aftonbladet som du hänvisade till tidigare, även om den är lite gammal (http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html):

99,90 procent av alla invandrare registreras aldrig för våldtäkt under en femårsperiod.

Invandrarna tillhör oftare underklassen. Och sedan urminnes tider är det underklassen som begår flest brott. Många av dem som döms för brott har fostrats i storstädernas miljonprogramsområden.
– Svenskar som lever i Sverige under samma förhållanden som invandrare har precis lika allvarliga problem, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet.


- Där har vi problemet! Att invandrare placeras i miljonprogramsområden och blir "underklass". Integrera invandrarna bättre, släpp in dom i samhället mer och våga ge en invandrare det jobb som han/hon är kvalificerad till (det får dom tyvärr inte och det kan du läsa i din studie).

"Vad gör de i fängelse? Chillar kanske? För liksom, varför skulle de vara kriminella? Eller?"

Ett till citat från artikeln du hänvisade till:

De ser föräldrar som aldrig får jobb eller kanske inte ens kommer in på en kurs för att lära sig bättre svenska. Är det då någon idé att anstränga sig? Att plugga och få bra betyg när jag ändå inte får något jobb?

- För mig blir det inte tydligare än så.

"Jag välkomnar JÄTTEGÄRNA nya svenska studier i detta och det gör många fler"

Så även jag, det kan inte vara fel.

"Jag är för strängare lagar för svenskt medborgarskap, Sverige har en av världens slappaste system, svenska är ingen grundkrav, man behöver inte ha någon som helst information om landet, vår kultur eller vårda värderingar och jag tycker att det är beklagligt"

Jag tycker att de personer som är i behov av uppehållstillstånd ska få det. Medborgarskap däremot kanske man inte ska vara lika snabb att dela ut, att kunna bemästra det svenska språket känns som ett rimligt krav men att känna till information om landet eller vår kultur känns inte så viktigt, det lär man sig med tiden.
Och anbelangandes vår kultur så har vi inte mycket att komma med, vi har ungefär lika lite kultur som USA. Den svenska kulturen genomsyras av jantelagen och ständig förändring.

"Dessutom vill jag utvisa sk "nysvenskar" (dvs de som hyfsat nyligen erhållt sitt medborgarskap) och icke svenska medborgare som begår brott, framförallt grova brott som våldtäkter och misshandel"

Här är vi på samma våglängd, men då ska det vara just grövre brott, dessutom bör hänsyn tas till vad den enskilde personen återvänder till. Har personen ett hägrande dödsstraff eller liknande kan personen lika gärna sitta inlåst här.

"Avslutningvis vill jag tillägga att min kurdiske och väl integrerade vän ser detta som det klokaste alternativet likväl. Det är m.a.o inte bara etniska svenskar eller nordeuropeer som vill begränsa invandringen"

Kanske för att han är just "väl integrerad". Nä men jag är helt medveten om det du skriver, jag vet att det till exempel fins en invandrad polack som är aktiv inom SD.

Jag hoppas du vågar stå för dina åsikter med åtminstone någon form av signatur nästa gång, när du uppenbart inte vågar lämna ut ens ditt förnamn.
2009-10-25 @ 23:00:56 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0