Sundsvall vs. Birsta

Har irrat runt i både Sundsvall och birsta idag. Så fort vi kom till Sundsvall blev jag svinigt trött och yr. Mina ben kändes som gelé. Men jag lyckades ändå lotsa runt min lokalsinnesbefriade flickvän och mig i nån timme. Sedan åkte vi till Birsta City. Där är det skitsvårt att hitta. Det känns som en labyrint. Men å andra sidan har jag bara tre gånger sen det nyöppnades. Nu idag var det dessutom en ny del med en jävla massa nya affärer öppen. 90 affärer i vår, det är inte illa. 

En rolig insident var när vi åkte i rulltrappan. Jag lade handen på bandet som vanligt. Och känner något äkligt. Det var brunt. Bajs var min första tanke. Sedan choklad. När jag luktade på handen var det varken bajs eller choklad, det var snus. Någon hade spottat ut en snusprilla på räcket. Vem FAN gör det? förbannat vidrigt. Men ändå vad är sannolikheten på det? Det är ju metervis med räcke och snuset hamnar precisdär jag lägger handen, det finns ju inte. 

Tur att snusepriset höjts. Förhoppningsvis minskar liknande incidenter i och med det. 

Årets komplimang

Jag fick en jävla komplimang av min flickvän i fredags. Hon satt i mitt knä i köket medans jag läste expressen.
Hon gosade med mig en stund, sedan sa hon:

"Ta inte illa upp nu, men du luktar precis som ett utedass jag var på i Norge"

Nähä? Hur ska jag inte kunna ta illa upp på det som? Ska jag tacka eller ska jag börja gråta?

När hon såg att jag tog illa upp försökte hon förklara sig lite. "Men asså det var ett fint dass. Det första som jag gillat att gå på. Det var mattor där och tavlor. Det var mysigt att sitta där".

Visst efter det känns det ju i alla fall lite bättre, men jag kan ändå inte släppa att jag blev jämfört med ett utedass av min egen flickvän.

Någon annan som fått en fin komplimang?

Fräsig lya

coolthus

Här skulle jag inte tacka nej till att bo, när det är byggt. Men husen ska byggas i dansmark och dit vill man ju inte flytta. 

Obäddarn

säng

Så här har min säng sett ut de senaste månaderna. Jag har inte bytt sägkläder sen i somras nån gång. Jag kommer inte ens ighåg. Varje dag tänker jag "jag byter sängkläder ikväll" men jag gör det fan aldrig. Till och med jag börjar tycka det är äkligt att ligga i min egen säng. Vad tycker inte då min flickvän? 

Nu när jag tittar på bilden, jag måste göra nåt åt den vänstra kudden. 

Any way, är det någon som är lika äklig som jag eller är jag ensam med att ligga på samma lakan för länge? 

Äntligen!

Äntligen har det hänt! Det som jag väntat på så länge. Någon har hittat till min blogg via google. 

Ordet personen sökte på var lite oväntat "turtlesavsnitten". Hade jag fått gissa hade det blivit på "boråstapeter" som låg etta på googles svenska sökordstopp under september i år eller "tight pussy" som var inne år 2003. 

Mysbad

smutsvatten

Vad är det med nykära par och "mysiga" bad? 

Vissa nykära par kan vänta i veckor på att de ska få vara ensamma hemma och kunna ta ett mysigt bad tillsammans. Men ärligt, är det så värst mysigt? 

Det kanske är mysigtt just då för just dom men sedan när dom lägger ut bilder på spektaklet. Hur fräsht ser det ut? 

Smutsigt vatten som ser ut att komma från en smutsig kloak. Rosenblad som skräpar i vattnet. Massa levande ljus runt om badkaret så man inte kan luta huvet utan att bränna upp håret (om man inte doppar huvet i kissvattnet innan). Och man får inte ligga själv där, det måste vara en till människa i det lilla badkaret som man måste trängas med. Sen ska man ligga och njuta av allt med någon annans fot i röven samtidigt som partnern grejar egen jacuzzi. 

Historia

"Var Hitler efter Columbus?"

-Pernilla vill vara säker på att hon lär sig rätt saker. 

Varning

skylt

Detta måste vara världens mest onödiga skylt. Antagligen är bilden redigerad men jag vill ändå tro att den inte är det. 

Om jag någonsin ska göra en skylt ska min vara likadan, fast på svenska. 

Stans favorithasse

Jag var i skogen idag. Jag snackade med trädkungen ett tag, han gillar blåbär. Sen kom kråkan. Han hade supit. Han är en knasig typ. Sen tog jag lejonet under högerarmen och min pistol i vänstra handen och cyklade iväg. Hälsade på några robotar. om är 200 gamla dom där. Vid lunch cyklade jag och lejonet till Frasses. Lejonet tog frassemålet och jag tog en stor stark. Lejonet lämnade nästan allt som vanligt så jag fick slänga nästan allt. 

Och förresten, jag gillar att åka raggarbil. Det är kul det. 

Så kan det låta i Turbohasses lilla värld. Men inte nu om dagarna för enligt uppgifter har Härnösands egen favoritcyklist ramlat. Numera ligger han på Sundsvalls sjukhus. Jag har saknat att se honom cykla förbi utanförhuset när jag käkar frukost. Att växla ett ord med honom på väg upp till Högslätten när han sitter bland soptunnorna. Att se honom klappa på träden vart han än befinner sig i stan. Eller se honom rädda en pinne ur trubbel. 

Jag funderar på att hälsa på honom på sjukhust med en blomma eller så. 

White ninja

physicians
Över sexhundra otroligt roliga seriestrippar. En vit ninja. Sjuka historier. Vad kan lysa upp höstmörkret bättre än det? Rätt mycket skulle jag tro, men detta bidrar. 

Detta är den senaste och den passar bra nu när det snart är halloween. Jag vill ut på trick or treat men jag får inte. Jag ska se på film med min flickvän, hennes kompis och kompisens kanske blivande pojkvän. Det blir nog kul. Vi ska se skräckfilmer och käka godis. 

Jag och min tjej ska visa noobsen hur man är ihop. 

Jag vet inte när halloween är, någon helg på höstlovet har jag förstått. Kan någon säga datum? 

Sererna hittar du på: http://whiteninjacomics.com/

Hjärntvätt

Man märker när något stigit min flickvän åt huvudet. När hon verkligen har blivit hjärntvättad av något. 

I fredagskväll somnade hon i soffan och när jag skulle väcka henne inför sista delen på idol hade vi dena konversation: 

Jag: Vakna idol börjar nu. 
Hon: Det är skillnaden. 
Jag: Va? 
Hon: Det är 70% skillnad. 
Jag: Va? 
Hon: På tröjan. 

Tidigare samma dag de börjat på procentkapitlet i skolan. Då är man verkligen hjärntvättad när man börjar drömma om matte. 

Upphittat: halskedja

halskedja

Hittade idag denna halskedja. Materialet är okänd metall, troligtvis försilvrad, ca 40 cm lång och rätt ful. 

Den hittades på gångvägen mellan Landgrenskolan, gymnasiet och Brännaskolan i Härnösand vid ca. 16.40-tiden idag (läs fredag). 

Kedjan passar nog med ett hänge, förslagsvis en tribal eller pentagram. 

Den rätta ägaren är nog svartrockare. 

Jag gör härmed en efterlysning. Om ni ser en svartrockare utan halskedja, kontakta då mig här på bloggen så överlämnar jag kedjan. 

Är det till och med så att ägaren själv läser detta kan du återfå den mot beskrivning. 

Dyker ingen ägare upp så säljes kedjan till högstbjudande. Kontakta mig här. 

Kort stubin

dalberg

När jag läste dagens tidning blev jag faktiskt inte ett dugg förvånad när jag såg dena lilla notis. 

Johan Dalberg, kramforssonen, har under en match för sitt Hudiksvall pajat en zeppelinare tillhörande Östersund och får själv betala den. 5000 kr. Anledningen till att jag inte blir förvånad är att killen har världens kortaste stubin, värre än Kalle Anka. Och äntligen får han betala för det. Jag säger äntligen för jag har faktiskt längtat efter det. Jag har stört mig på killen ända sedan han sparkade sönder Erik Norbergs tå i en spännande fotbollsmatch mellan Moffe bk och Kramfors på Gånsviksvallen. 

Äntligen har temperamentet straffat sig. Han må vara jävligt talangfull men temperamentet förstör för honom. 

För övrigt läste jag om ett nytt mord i Kramfors. En man som blivit knivad. Det känns kul. Inte att någon har dött utan att det händer spännande saker. 

Jag tror att Kramfors kan ligga rätt bra till med antal mord i svenska småstäder. Jag menar, Enligt statistiken så löper man större risk att bli mörda om man bor i kramfors jämfört om man bor i till exempel Los Angeles. 

Tur att man inte bor i Kramfors mordens Mecka. 

Orolig

MacBooken ligger i mitt knä och det börjar klia i testiklarna. Det är nog inte bra. Jag har hört stt man kan få cancer då. Som tur är har jag en kudde emellan. Antagligen är det bara hypokondrikern i mig som känner av det. 

Jag byter nog ställning ändå. 

Problem med Rubriks

kub

SÅhär långt kom jag på strax under tre minuter men nu har jag kört fast. 

Är det någon av er som kommit längre än mig och faktiskt klarat fanskapet? 

Tack Gud för lediga dagar

fika

Idag blev det lite sovmorgon, en skön dusch. Två toast en kaka lite oboy och en film! Skönt är vad jag säger. Frågan är vad jag ska göra nu när filmen är slut. 

Jag tror jag ska ge mig på rubriks kub. 

MY GOD!!

Per Fosshaug spelade en uppgjord bandymatch. FÖR 16 ÅR SEDAN. Big deal. 

Känner mig lite som kishti med engelskan. 

Stå på er

Härligt att ni står på er! Jag skrev ju ett inlägg om en dålig festidé. Nu har jag fått respons på det. Det är signaturen nv06 som backar upp sin klasskamrat. Jag vet inte om det är både nv06a och b som har gått ihop för sin idé eller om det bara är en person. Men bra är det. Slåss för det ni står för!

Kommentaren ja fick var: 

"aså du, den blir inte av...? och hon hade faktiskt förklarat vad det var för något innan hon sa att de skulle betala 50kr..

btw, fest på fredag.. du är inte bjuden..........:D:D:D:D:D:D::D:D:D::D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D: fu"

Först och främst, jag blir sårad. Varför får inte jag komma? Jag är också en människa med känslor som blir lessen när jag inte är bjuden. 

Sen och främst, det är fortfarande en skitpissig idé. Och att hon har förklarat innan vad det är? Det är ändå värdelöst. Varför ska någon som inte vill gå på fest betala 50 spänn för att alla andra ska ha "kul"? Det hör man ju lång väg att det är sämst. 

Ett tips är att alla som ska gå får betala inträde där. 

Kul att du (ni?) står på dig (er?). Och jag hoppas att ni andra läsare också kommer att göra det i fortsättningen. Säg vad ni tycker men jag kommer inte att ändra min åsikt. Såvida jag inte missat något viktigt i frågan. 

Lycka till med naturfesten. Hade jag vart bjuden skulle jag cyklat upp på min citronsyracykel och sponsrat med citronsyra, salmiak och kanske lite druvsocker. 

Fy fan för TV-reklam

Jag hatar det. 3:an, 4:an och 5:an har alltid svinigt långa reklampauser. Jag hinner glömma bort vad jag tittar på. Så när programmet börjar igen blir jag bara irriterad på att jag inte fattar ett skit av vad som händer. 

Näe, tacka vet jag svt som saknar reklam. Men ska dom absolut visa dåliga reklamfilmer kan vi väl göra en kompromiss. Den kompromissen är 6:an. Där är reklamen över innan den ens har börjat. Jag hinner knappt titta bort för än pogrammet är igång igen. 

Jag älskar Zlatan

zlatan

Inte för att han är kungen i serie A utan på grund av intervjuerna. Jag älskar att höra slatan bli intervjuad. 

"Nae, jamenar vi fick en pinne.. vi är ett steg närmare EM.. eh.. jag menar, vi spela bra.. " 

Ibland ser man verkligen hur han försöker säga nåt som låter bra, men han lyckas inte alla gånger. Men på något sätt lyckas han ändå fängsla mig. Kan det vara karisma? Killen är fantastisk. 

Besvikelse!

Jag känner besvikelse! Det som i förhand kändes som en säker seger blev bara fel. 

Sverige - Nordirland 1-1 

Det är klart att det känns surt att inte vara klara för EM än. Men det är bara att glädjas åt en ny avgörande match som kommer. 

Omanlig, jag?

Jag gjorde precis ett test för att se hur manlig jag är. Jag fick 68 poäng det är inte bra. Genomsnittet för alla de 221'082 personer som gjordt testet inan migvar cirka 111,971965153. Det betyder att jag är ganska långt under medel. Jag som ändå tyckte att jag svarade manligt. Till exempel att rosa är snyggt på kläder om man matchar rätt och att det mästa kan vara sött under rätt omständigheter. Jag menar, jag gillar ju ölkorv. 

Såhär blev jag beskriven i alla fall: 

"Du är en pojke som fått sitt första fjun. Men det gör dig dessvärre inte manlig." 

Men eftersom jag börjar få 20-årskris så är jag ändå ganska nöjd. Men vänta bara tills i december när jag är 20 år, då ska jag göra om testet. Då har jag deltagit i fler raptävlingar. Då kommer jag att få en bra poäng. 

För övrigt så har ajg sett en kille som kollade i en almanacka och blev överlyckli då han såg att han var född på sin födelsedag. Och en liten tjej som hade sex stora grodor i sina trosor, det var gulligt eftersom hon var liten. Hade hon varit stor hade det varit äckligt, konstigt det där. 

Uppföljning

Här kommer en liten uppföljning på inlägget "spionage" jag skrev igår. Att lista en rad snuskiga ord för att locka till mig läsare via sökmotorer gav NOLL utdelning. 

Det visade sig att jag borde ha kollat upp topplistan på de vanligaste sökorden. Ty inte var det, som år 2003, snuskiga, perversa ord som dominerade listan. Utan det var ord som boråstapeter, Magnus Uggla och panet som representerades. Och VAD FAN ÄR PANET? Är det något jag missat eller? Känner ni till ordet, upplys mig gjärna i så fall. 

Nåväl, här kommer de 15 populäraste sökorden på google under september månad: 
 
1. Boråstapeter
2. Piano
3. Tackkort
4. Woman
5. Panet
6. Gorilla
7. Teamtalk
8. Clasolsson
9. Helena Paparizou
10. Magnus Uggla 
11. Mydeathspace 
12. London 
13. Ugly people 
14. Värnamo  
15. John Travolta 

Hur fan har svenska folkets sökord kunna svänga så totalt på bara fyra år? Är vi mätta på sex i detta land? 

Nu hoppas jag i alla fall på att jag ska få hit några nya läsar via sökmotorerna. Och än en gång vill jag be om ursäk i förväg. Tyvär kommer ni inte hitta varken bilder på gulliga gorillor, clasolssonkatalogen eller sjysta danssteg a la John Travolta. I vilket fall hoppas jag på att ni stannar kvar och läser. Kanske att ni till och med gillar vad ni ser? 
 
   

Nu jävlar..

fotboll

.. börjar vi ladda införmatchen. OchEM!!! Bara tre poäng och vi är där. 

Sverigehjälmen är på och flaggan vajar. 

Nu lyssnar vi på "Bo Kaspers Orkester - Vi hänger med" för den rätta fotbollsstämningen. 

Good Burger

good burger

Dålig film stavas Good Burger. 

Enerverande huvudperson, dåliga skämt, dålig handling och fula hamburgerkött. Allt som en dålig film ska innehålla. 

Det finns en smal linje där dåliga amerikanska komedier blir roliga på ena sidan och outhärdliga på andra sidan. Good Burger hamnar på fel sida. 

Men eftersom detta är en snäll blogg och jag är en snäll kille så delar jag alltid ut poäng. Och då jag ändå kunde härda ut hela filmen så förtjänar Good Burger ändå en, om bara ynka, solklar stjärna. Men jag måste medge att det fanns några små jävligt frestande burgare med i filmen. 

Nostalgi 2

etch a sketch

Hittade den här gamla bilden på min gamla Etch-A-Sketch. Det är faktiskt jag som har varit duktig och skrapat bort alla små gråa kulor på insidan av pleksiglasrutan. 

Denna fanstastiska leksak fick jag som liten. Det var min två år äldre kusin som hade en Etch-A-Sketch och efter som han var min förebild ville jag ha en likadan grej. Det fick jag. Sedan dess har jag och min Etch-a-sketch levt lyckliga tillsamans. 

Spionage

Jag har spionerat lite på er, läsare. Jag har till exempel sett vart i från ni kommer, hur många gånger ni besökt bloggen och med hur många sidvisningar. Det glädjer mig att det är så pass många ändå som är återkommande besökare. Vad jag är lite mindre nöjd med är att inte en ända jävel har hittat hit via en sökmotor. Så vad fan söker folk på nu mera? Sist jag kollade topplitan på populäraste sökningar var för ca. 4 år sedan och då dominerade snuskiga sökord. Jag blir förvånad om det har ändrat på sig under de senaste åren. 

Så för att få fler personer att hitta hit via sökmotorer har jag satt ihop en liten lista på snuskiga ord: 

1. Fitta
2. Big boobs 
3. Tight pussy
4. Big dick in small pussy
5. Big black dick 
6. Stor kuk 
7. Knulla + fjortis 
8. Storbystad milf 
9. Paris Hilton pussy 
10. Linda Rosing naken

Så, det får räcka. I morgon gör jag en lite uppföljning på detta och ser om det ahr gett något resultat. 

Och till alla er om råkade hitta hit på grund av listan: hoppas ni inte blir missnöjda nu, men här kommer det aldrig att finnas porr. Jag önskar er däremot trevlig läsning och hoppas på att höra av er. 

Till slut, det skulle vara kul med någon liten komentar nån gång. Det behöver inte vara mycket, men bara så jag vet att ni lever. 

En resa i tiden

Jag har suttit här en stund och längtat efter boston tea party och bara velat spola fram tills det börjar. Men det går bara att spola tillbaka live-TV, inte fram. Alltså måste man göra en tidsresa, men eftersom det är fysiskt omöjligt i dagsläget. Kom jag bara fram till en lösning. Jag måste få tiden att gå utan att jag märker det. Som jag ser det finns det tre möjliga utvägar. 

1. Jag gör något jävligt roligt så att tiden bara flyger för bi (tiden går alltid snabbt när man har roligt). 

2. Jag sover. Nackdelen är då att jag kan drömma något kul så jag inte vill vakna, att jag drömmer något tråkigt så tiden går långsamt eller att jag helt enkelt inte somnar.

3. Detta är min favorit. Jag lägger mig i koma. Är man i koma märker man inte att tiden går. Tror jag. Jag Bankar mig i skallen kl. 21.33 och hmnar i koma. Kl. 21.55 väcks jag upp ur min sömn och slår på feman. 

Och voila! Jag är vaken kl. 21.55, ser på boston tea party och har sluppit vänta i 22 minuter. 

Ses kl. 21.55! 

Sämsta festidén?

Min bror som pluggar andra året på natur här i stan har en tjej i sin klass som inte har dom smartaste idéerna. 

Idag på deras kemilektion ställde hon sig upp och sa: 

"Vi ska ordna en naturarfest och alla ska betala 50 spänn, även om ni inte ska gå." 

Det är ju de sämsta jag har hört. Tror hon helt seriöst att NÅGON vill ge henne pengar? Bara för att en tjej i tvåan säger att alla måste ge henne pengar tvivlar jag på att nån tar henne seriöst. 

Och som replik på henne reste sig min bror upp och sa: 

"Jag ska göra en egen lite fest och alla måste ge mig 150 spänn, sen får vi se om det blir nåt." 

Min dröm är att tjejen hade svarat ungefär: "Ge dej Jocke de där är den sämsta jävla idé jag hört om, vem fan skulle vilja ge dej pengar utan vidare?" Men det gjorde hon inte. Hon blev tyst. Hon fattade väl att hennes idé var värdelös. 

Aja.. Jag tänkte bara avsluta med att säga att om alla som läser detta skickar en 100-lapp till mig så lovar jag att alla era drömmar kommer bli uppfyllda, bara ni inte kontaktar polisen. 

När vi kramas..

.. Vi killar alltså. Varför dunkar vi alltid varandra stadigt två eller flera gånger i ryggen när vi kramar varandra? Vad är det bra för liksom? Är det för att avdramatisera lite? Är det för att dunka bort alla känslor, för att visa att vi är män som inte håller på med fjantiga tjejkramar? Vi tror nog att det är tuffare. Eller är det ett sätt att ta lite avstånd från varandra?Att visa att vi minsan inte är homon? 

Nästa gång jag kramar en kille om det så är min farsa ska jag låta bli att dunka. Kolla reaktionen liksom. Vem vet efter ett par dunkningslösa kramar kanske man vågar lägga till lite höfter. Tänk er ett svenskt samhälle där hetrokillar kan kramas utan att dunka varandra i ryggen. Där vi kanske till och med kan trycka höfterna mot varandra utan att vara bögar. 

Vad göra?

Sitterhemma hos min tjej nu och har presis sökt lite utbildningar inför våren. Det blev både grafisk design och sjuksköterska, rätt olika, jag vet. Nu lyssnar jag på TTA och läser intressanta bloggar.

Jag har även hkålpt flickvännens pappa med diverse arbeten på gården. Kallt har det vart, snö på backen. Det måste vara något fel på vädret i år. Förra året fick man fan vänta till efter julafton för att få snö som ligger kvar på marken.

Nu vill jag fan att huvudpersonen kommer hem så man får pussas lite. Ska gå och smörja in läpparna nu.

So long!

Är jag tönt?

Är jag en tönt som kollar på top model? Får killargöra det? Är det okej? Vavava? 

Idag fick jag rycka in och jobba i garderoben på teatern för att dra in några slantar till klubbkassan. Det var tråkigt. Vi fick fika. Det var gott. 

Det var döva på teatern, undrar om dom fattade något. 

Jag tror att en flicka flirtade med mig där. Saker att göra som singelkille

När jag satt och rensade på gamla datorn hittade jag en lista jag skrev förut med vad jag skulle göra som ensam singelkille när jag gått ut gymnasiet. 

Här är listan: 

1. Skita med öppen dörr. 
2. Bara ta smör från kanten i smörpaketet så att det bildas en smörrauk i mitten av paketet. 
3. Käka ravioli direkt ur burken framför TV:n. 
4. Spendera dagarna framför dator och TV. 
5. Bete mig som en skit mot mina grannar. 
6. Skita i allt vad hygien heter. 
7. Lägga alla mina pengar på onödiga lyxprylar. 
8. Bli fet. 

Nu blev det så att jag skaffade flickvän i början på min ungkarlstid så jag hann egentligen inte genomföra någon av punkterna. 

Eller skita med öppen dörr har jag gjort. Jag har skitit i hygien under en dag. Spenderat några dagar framför TV och dator har jag ockå gjort men inte så många, tyvär. Jag har lagt pengar på EN NÖDVÄNDIG lyxpryl, min MacBook. Fet har jag inte heller lyckats bli än. 

Alltså, jag har en bit kvar på listan men det blir svårt att genomföra allt med en flickvän somlägger sig i. Men ärligt så trivs jag fruktansvärt bra i ett förhållande. Jag får dagligen komplimanger av olika slag, jag får pussas och kramas, jag får hålla hand på bio, gå på resturang och massa andra roliga saker. Jag stortrivs. 

Ibland är det svårt att komma på bra rubriker..

.. Ja, det är det. 

Nu SKA jag fortsätta! 

-

Igår satt jag och sappade mellan hockey och fotboll. Djurgården-Timrå och Giffarna-Gais. 

Jag hatar Timrå, så jag hejade på Djurgården. Pissigt att Timrå vann och ligger bättre till i tabellen än Modo. 

Jag gillar Giffarna, så jag hejade på dom. Kul att dom vann och hoppas dom fortsätter vinna så det kanske blir allsvenskan nästa år. 

NU ska jag fortsätta rensa.. 

Lagerrensning

Jag håller på att rensa ur min gamla dator och har hittat en hel del gamla pinsamma bilder och videoklipp med mig själv. Jag vette fan vad jag tänkte på när jag tog bilderna och filmade. Jag vågar nog inte lägga upp något så pinsamt här. Men jag har ju lite pinsamma bilder på andra också, dom kanske kommer upp sen. 

Sov hos min flickvän inatt och glömde min mobil där, dåligt gjort, nu får jag leva tan den till imorrn eftermiddag. Utan min mobil kan jag inte ställa väckare imorgonbitti så jag kommer att sova hela dan. 

Aja.. ska fortsätta rensa nu. 

Listor

Jag stör mig på alla bloggare som lägger upp listor som "hur bortskämd är jag?", "hur fjortis är jag?" eller "hur vuxen är jag?". Det är TRÅKIGT att läsa om! 

Men jag ska ändå vara trevlig och tipsa om en lista som nog passar er: 

http://biphome.spray.se/system/cp.html

Tyvär är det något vajsing så jag kan inte skapa länkar. 

Linas kvällsbok

linas kvällsbok

Igår såg jag på Linas kvällsbok med min flickvän, hon har velat se den sedan trailern gick på tv och igår fick hon äntligen se den. Vi hade inget att göra som vanligt på söndagar så vi gick och hyrde filmen. 

Den var som alla andra svenska ungdomsfilmer okej men inte så mycke mer. Den handlade om en tjej som det först går bra för, sen går det dåligt för henne och i slutet går det bra för henne. 

Filmen är full av kärleksproblem. Lina i 9:an blir tillsammans med en tuff hockeykille som precis börjat på gymnasiet där de är så fritt att man till och med får snusa på lektionerna. Hon håller ihop med honom ett tag fast hon egentligen är kär i en operasjungande kille i 7c. 

När hon äntligen lyckas ta mod till sig att göra slut med hockeybögen har hon kanske blivit med barn. Oro bryter ut. 

Filmen är jävligt förutsägbar, som alla andra i samma genre, men Linas kvällsbok känns mer pinsam. Vilket är ett pluss. 

Tre sjtärnor får den. För trots allt gillar jag ändå filmer där man inte behöver tänka så mycket. Jag gillar tapetvalen i hela filmen och hockeykillens (har glömt hans namn) mammas kitchiga lägenhet. 

Billigt pris

Jag läste i dn.s kulturdel om en brittisk forskare som har fått pris efter en studie om att svärdslukare kan skada sig om de blev störda under svärdslukande. 

Hade jag vetat att det var så revolutionerande hade jag presenterat min egen teori, snarlik om inte identisk med den brittiske forskaren, som jag lade fram för ca. 15 år sedan, då jag var fem år och gick mitt sista år på dagis. 

Tänkvärt citat

Citat: 

"När man står och kissar i skogen iklädd kortbyxor kommer jag på hur ofta jag ska tvätta alla mina långbyxor"

- Okänd tänkare 

Tänkvärt 

Nostalgi

turtles

Alla känner väl igen dessa grabbar? Raphael, Donatello, Michelangelo och Leonardo. Teenage Mutant Ninja Turtles. De tuffa tonårsninjorna som bor i kloakerna under New York City. Den solklart mest populära leksaken, TV-serien, serietidningen, tuggummit och massa annat när jag gick på dagis. Alla hade en turtle, alla ville vara en turtle. 

När jag gick i tvåan på gymnasiet lyckades jag få tag i fyra av sju dvd-filmer med turtlesavsnitten. Ovärderligt. Jag lånade ut dom till ett parkompisar och fick tillbaka dom jävligt sent, jag lånade ut dom igen och väntade länge på att få tillbaka dom, men fick inte det. Jag frågade om jag kunde få dom. "Kicken har dom". För i helvete! 

Nu är mina kära turtlesfilmer ute på vift och jag vet inte vart dom är eller vem som har dom eller om dom ens finns kvar. Men som ett sista rop på hjälp. MATTE DU ÄR SKLDIG MIG EN KULTURSKATT. Eller 250 spänn. 

The Pursuit of Happyness

The pursuit of happyness

Jag såg precis The Pursuit of Happyness eller Jakten på Lycka som den heter på svenska. 

När filmen var ny råkade jag se ett reportage om den på Operah Wifrey och fastnade direkt. 

Filmen är baserad på en verklig händelse där Will Smith spelar en hemlös far (sonen är Wills son i verkliga livet också) som tjämpar för att få ett jobb som aktiemäklare på en stor firma. Så klart får han jobbet i slutet men resan dit är väldigt intressant och jag blev verkligen fångad av filmen. Den är absolut värd att se. 

Skulle jag ha någon tuff betygsskala, tex. smultron, getingar eller stolar, skulle den få en solklar femma. Den får fem stjärnor tills vidare. 

Jag fick för mig att filmen skulle vara i färg, de är den nog på riktigt, det är i alla fall bilderna på omslaget och baksidan. Men min dvd-spelar är lite trasig tror jag för hela filmen visades i svartvitt utom ibland då nån enstaka bild då och då blinkade till. 

Min tuffa tårta

tårta

När jag googlade fram tåror till förra inlägget stötte jag på denna. Den hade kunnat vara tårtan jag hade på min 4-årsdag, men det är det inte. Dock var svart min favoritfärg som liten och vilken liten kille gillar inte pirater och dödskallar? Jag är rätt säker på att jag gjorde det. 

Visst ser tårtan tuff ut, men den ser fan inte god ut. 

Födelsedag

prinsesstårta

"Med blommor och med blader vi firar denna dagen, hurra hurra för Jossan idag" 

Idag firar jag min lillasyster som fyller 12 år. Det är alltid kul när någon fyller år, man äter gott och alla är trevliga. Ibland är födelsedagsbarnet inte alltid trevlig efter som han är trumfad, alla är snälla mot honom/henne vad denne än gör. 

Ikväll äts det lasse och tårta, inte prinsesstårta dessvärre som är min favorit. Men vad gör man när det är födelsedagsbarnet som väljer, jag får väl nöja mej med sachertårta ändå. 

Svaret på den eviga frågan

Jag har nu fått reda på svaret till den eviga frågan. Nu slipper jag äntligen sömnlösa nätter och ständig huvudvärk. 

Vem här har inte stält sig frågan, eller fått frågan stäld till sig av någon annan. Vad kom först, hönan eller ägget? 

Vanligtvis går mina tankebanor som så: 
1. Ingen höna utan ägg, alltså ägget kom först. 
2. Men.. Utan höna, inget ägg. Alltså kom hönan först.
3. Meen. Hönan kom ju ur ett ägg.. 
4. Ägget kom ju ur en höna.. 
5. Osv. tills jag börjar grina. 

Men nu har jag fått svaret, och det är simpelt: 

En cirkel har varken början eller slut. 

Jag blev lite besviken, svaret känns lite luddigt. Jag hade velat ha ett mer konkret svar. Antingen hönan ELLER ägget. Inte nåt jävla filosofiskt snällsvar. 

Inget

Idag har jag köpt två citroner och två pennor men ännu inget nytt block. Nu har jag bara en sida kvar i mitt gamla, kanske någon enstaka någonstans inne i blocket. 

The Ruler

slick rick

Slick Rick, MC Ricky D eller The Ruler, i mina ögon hip hopens största namn, världens kitchigaste rappare och den bästa sagoberättaren. Född i South Wimbledon, London, England men flyttade senare till Bronx med familjen. 

Den Karakteristiska piratlappen för ögat, ofta blingad med massa diamanter, fick han då glassplitter träffade honom i ögat vid en skottlossning under en högtidsmiddag. 

Han är mest känd för låtarna "Childrens story", en grymt skön låt och "La di da di" även den en riktigt bra låt (live inspelningen med Doug E Fresh, beatboxaren, är galet bra). Det är alltså inte för inte som jag håller dessa två låtar närmast hjärtat men måste jag välja är nog "Childrens story" aningen skönare. Dock är texten i "La di da di" tokbra och han har et skönt flow där. 

Gå in på youtube och lyssna på Slick Rick eller tanka låtarna nu (från något ställe där det är lagligt). 

Ful design

Tavlor från ful design
 
Fuldesign är något jag gillar. Alltså inte design som är ful, utan designgruppen Ful design. De beskriver sig som så: "Fuldesign är en designgrupp från Stockholm som inspireras av allt från tysk bögporr, sci-fi och ångest till kulturtanter och bra musik". 

De gör lite allt möjligt, broderier, tavlor (se bilden), T-tröjor, trasdockor (bland annat världens största, 5,5 meter) och en hel del annat. 

På deras site kan man hitta en hel del gratispyssel som kan vara kul, inget som jag provat men någon annan kanske vill göra det? 

By the way, på den nedersta av tavlorna tavlorna ovan är en av de skönaste låt-exter jag hört tryckt: 

I said the hip hop the 
hippie the hippie to 
the hip hip hop 
and you don't stop they 
rock it to the bang 
bang boogie say up 
jumped the boogie 
to the rythm of 
the boogie the beat

Man blir ju för glad när man hör låten. 

Besök Fuldesign på deras egen hemsida, Fuldesign.se 

kanelbulle

kanelbulle

Idag gratulerar vi kanelbullen på kanelbullens aldeles egna dag. Ska nog försöka trycka i mig en eller två lite senare.

Något jag kom att tänka på: är kanelbullen verkligen sveriges mest poppulära bakverk? Är inte sockerkaka eller kladdkaka vanligare? Är verkligen kanelbullen sveriges godaste bakverk? Är inte prinsesstårta eller gräddtårta godare? 

Har kanelbullen fått en egen dag för att den är ursvensk och och alltid förknippas med sverige? 

Kanel har ju inte funnits här uppe i alla tider så något bakverk borde ju vara mer usvenskt, pinnbröd kanske? 

Men kanlebullens dag är väl, precis som mors- och fars dag, bara ett jippo påhittat av sveriges köpmän (eller konditorer och bagare i det här fallet) för att vi konsumenter ska konsumera fler kanelbullar. Eller är det så? kan inte bara kanelbullen ha fått en egen dag för att den är godast? 

Hur som haver så förtjänar kanelbullen en egen dag för den är trots allt jävligt god. 

Urinfri port eftersökes

piss i porten

Såg den här bilden vid en trappupgång i stan och var tvungen att ta bild på den. För er som av någon outgrundlig anledning inte kan se bilden så står det i alla fall: 

"Du som 'pissar' i vår port!
Lämna din adress så pissar vi hos dig!
Tips! Det är bättre att du gör det i avloppet på gatan 
Tack!" 

Tror dom på fullaste allvar att någon kommer att lämna sin egen adress där? Tror dom att det kommer hjälpa med en pissgul lapp på väggen? 

Nu är ju inte jag en sån som kissar i trapuppgångar, men om jag vore det, skulle en sån här skyllt locka till att skvätta en aning. 

Men åter nu till deras adressansökningar. Om de nu mot förmoda skulle få en adress, tar de då reda på att det verkligen är den personen som kissat i porten eller lägger dom bara fram snorren och statuerar exempel? 

Nu vet i alla fall jag vad jag ska göra nästa gång Dumdanne är taskig.  

Roomservice

roomservice

Äntligen är Roomservices sommarspecial igång. Mer inspirerande och roligare inredningsprogram går inte att hitta. 

Slödag

Idag har det varit en slödag. Jag har vart hemma och nästan inte gjort något alls, den lilla action jag har haft var när jag hackade lök och grät. Nu i kväll har jag skjutsat min syrra till affären för hon skulle ha nåt fika och då passade jag på att köpa lite kanelbullar inför imorrn. 

Slutskissat

Sitter och skissar framför tv:n till scrubbs. Mitt block börjar ta slut så jag får nog köpa ett nytt imorrn. Blir nog till att köpa någon tunn svart penna eftersom även den börjar ta slut. Aja, nu börjar scrubbs igen. KUNGLIG serie är vad det är. 

Inredning

Var på stan idag med min tjej för hon skulle köpa hårfärg, men hennes färg fanns ingenstans. Så istället för hårfärg så kikade vi på inrednig, massor man vill ha, men inget jag köpte. Såg bla. en cool lampa men 4 500 kr kändes saftigt och för tillfället har jag inte rum för någon lampa. 

Blod

I morse när jag rakade mig skar jag mig för första gången på väldigt länge. Det blödde om fan. Men när blodet slutade rinna fick jag ett bra tillfälle att använda min concealer från male spices. Den har legat orörd ett bra tag nu. Alltså, inget gott som inte har något ont med sig. 

Inrednindsinspiration

Ska du inreda din arbetsplats, ditt rum, din lägenhet eller villa kika då på på länken nedan för lite inspiration. Där har Cap&Design haft en utsänd fotograf för att ta reda på om olika designbyråers arbete påverkar hur de inreder sin arbetsplats. Var så god och njut, 35 bilder inspiration: 

http://captjanster.idg.se/hemmahos/index.html 

Stadium XXL

stadium xxl

Stadium byter utséende! 

När Stadium öppnade 1987 byggde den visuella identiteten på ett besök vid OS i Los Angeles 1984. För att ta varumärket förbi 20-årsstrecket har de låtit Stockholm Design Lab och Thomas Eriksson Arkitekter skapa en 4 500 kvadratmeter stor experimentverkstad där det nya varumärket byggs inför konsumenternas ögon: Stadium XXL.

Butiken XXL handlar inte bara om att det är en större butik, utan även om att skapa en plats där man får en annorlunda upplevelse kring sport och aktivitet, förklarar Stadiums affärsutvecklingschef och tillika ansvarige för Next Level, Henrik Cederqvist.

Saxat från: http://capdesign.idg.se/ 

Dimmigt!

Var på stan idag och skulle köpa en parfym till min syrra som fyller år. Med mig hade jag min flickvän som fick agera smakråd (eller doftråd). Efter en väldig massa doftade på Kicks, Åhléns och h&m blev jag så yr av ångorna att jag knappt kunde gå rakt på hemvägen. Till och med nu kl 22.15 på kvällen känner jag av en liten yrsel. För mycket tjejparfym på för kort tid är helt enkelt inte bra. 

RSS 2.0