Lugnande skottning

Idag tog jag förmig att skotta garageuppfarten, frivilligt. Jag trodde att de skule vara skönt och avslappnande. Jag fattar inte vart jag fick den tanken ifrån. Men så blev det faktiskt. Vanligtvis brukar det vara jobbigt att skotta, kanske mest för att jag alltid åker på att göra det när det är blötsnö. Men nu var det puder. Granngossen skottade också så jag körde en liten hemlig tävling mot honom och sopade mattan totalt med honom. 

Innan jag gick ut och skottade hade jag en känsla av att det skulle bli skönt att få komma ut och tänka lite. Det gör man ju inte så mycket viden dator. Men så fel jag hade, min hjärna tömdes helt på allt som någonsin varit i den. Det var väldigt tillfredställande, nästan som en religiös upplevelse. 

Det är nog så munkarna i nepal känner sig, delvis av meditation och delvis av syrebristen. 

Att skotta är alltså som att meditera för mig, bara det är puder. 

Pizzapower

hempizza

Såhär duktug var jag idag. Jag gjorde mig en egen pizza, svinigt god faktiskt. Här är receptet på en god hempizza. 

En bit kryddat tunnbröd.
En tomat. 
Tre skivor skinka. 
Några kärnfria svarta oliver. 
Lite tomatpuré. 
Vanlig hushållsost. 
Parmesanost. 
Olivolja efterbehag. 
Oregano efter behag. 
Ca. en nypa havssalt. 
Några vred peppar. 

Krossa tomaten tillsammans med lite tomatpuré. Strö över flingsaltet och ringla över olivoljan. Mosa ihop allt. 

Lägg brödet på en tallrik och bre ut tomatröran på brödet. Riv skinkan i bitar och lägg ut den. Hacka några oliver och lägg ut dom. Strö över några vred peppar, inte mycket. Skiva hushållsosten i små skivor och placera ut dom så de täcker hela pizzan. Hyvla lite parmesanost och strö över. På med lite oregano efter behag. 

Ställ tallriken i micron i 1,5 minuter. Eller i ugn tills osten smält, parmesanosten smälter inte lika snabbt som hushållsosten. Gå därför efter hushållsosten. Ställ inte tallriken i ugn. 

Ät och njut. En god maträtt på ca. 10 min. Prova gjärna att ha annat på också. 

The Party's Here!

party

Mitt förra inlägg var mitt hundrade här på bloggen, ett hundra inlägg. 100! Jag är så stålt över mig själv. Så stålt att jag firade med en bit kladdkaka. En med kinapuffar på ovansidan till och med. Vilket party det blev. 

Dålig munhygien = personlig assistent?

Idag var jag på en föreläsning med tema att jobba som personlig assistent. Föreläsaren fick efter en tids babblande en fråga av en åskådare. "Dom som får personlig assistent, vad kan dom ha för problem?". "Det kan vara lite olika, ett fysiskt handikapp, de flesta har precis haft en stroke, karies, bla bla bla.." 

Efter karies hörde jag inte så mycket mer. Kan man få personlig assisten om man har karies? KARIES! En jävla bakterie i munnen. Kan jag få en assistent om jag lider av tandsten? Om man har dålig munhygien så får man hjälp i form av en personlig assistent alltså. 

Troligtvis, och förhoppningsvis, hörde jag fel. Så om någon har någon aning om vad som låter som karies, men heter något annat, och som man kan få personlig assistent av är får gjärna höra av sig och berätta det för mig. 

Sveda och verk

I lördags trönade jag igen, för första gången på tre månader. Det känndes skönt. Jag upptäkte att jag inte hade tappat bollkontrollen helt i alla fall. Men konditionen var som bortblåst. Efter träningen fick jag sån sjuk jävla trningsvärk äve nfast det var en lätt träning (futsal, spel i 3x30 minuter). Men det är ju inte så konstigt eftersom jag numera får träningsvärk bara av att klä på mig. 

Som om inte tredagars, and goning, träningsvärk skulle vara nog så fick jag även blödande skavsår på båda hälarna. Förbannat ont gör det alltså, när svetten rinner in i såret svider det som.. jag vet inte vad. Och allt som hamnar i kontakt med såret fastnar där. Fotbollsstrumporna, de vanliga strumporna (det såg ut som om jag hade svart päls på hälarna) och i lakanet. I lakanet är det mest irriterande, man somnar och vänder sig, då har såret klibbat fast i lakanet och rivs upp på nytt. Men som tur är finns ju plåster. 

Nu kanske ni tycker att jag är en liten fjantig wajnare. Må så vara. Men jag härdar ut i alla fall. Jag slutade inte träna bara för att mina skor letade sig in till benpipan, för att jag fick blodsmak i munnen när jag andades eller när mina ben och fötter inte gjorde som dom brukar. 

Faktum är att jag sällan brukar gnälla eller lägga av när det känns motigt. 

Fan vad skrytigt detta inlägg blev. Inte riktgt likt mig. 

Jag har åter igen trillat in på den kriminella banan!

Imorgon ska jag träna för första gången på länge, kanske 2-3 månader. Det ska bli kul och jobbigt.

För övrigt bestämde jag mig igår för att ta upp min kriminella bana igen. Jag har ännu en gång greppat handkontrollen till mitt Xbox och börjat spela GTA San Andreas. Det är kul. Jag är bättre än jag trodde jag skulle vara. Jag är bättre än jag kom ihåg att jag var. Jag är bättre än jag borde vara, med tanke på mitt uppehåll. Ett uppehåll på ganska exakt ett år.

Att flyga helikopter och samtidigt peppra ner några stillastående lastbilar och åkande bilar tog förbannat lång tid, jag var nära på att lägga av igen men jag tog mig i kragen och fortsatte tils jag klarade det. Nu är jag nöjd.

Idag har jag snott en massa dynamit och pepprat ner massa oskyldiga civila människor och poliser.

Snip snap snut så var detta inlägg slut.

En fråga?

Jag skulle vilaj fråga en sak. Ni få som läser min blogg, för jag vet att ni finns, varför kommenterar ni inte? Jag ser att ni är här och snokar. Säg något, klaga på stavfel eller fråga hur jag mår. För jag tror inte att ni bara råkar besöka min blogg av misstag en två,tre gånger per dag. 

Men kän inget tvång. 

Dagens kommentar

Lite otippat, men idag var det faktiskt jag som fällde dagens kommentar. Om man inte räknar Pernillas betoningsfel, men det blir inte roligt i skrift. 

Hur som haver. Min kommentar fälldes i samband med preat om min annalkande födelsedag. Det var jag och min flickvän som via länk pratade om vad jag skulle vilja ha i födelsedagspresent. Hon kom med förslag efterförslag, jag vet nämligen inte vad jag vill ha. Det roliga, om man vill kalla det så, kom när hon ställde frågan: 

"Duschcréme, vill du ha det då?"
"Näe, jag använder itne sånt!" svarade jag. 
"VA!?" Sa hon. "Vad använder du då?" 
"Jaa.. tvål och shampo?" 
"Haha, det är ju samma sak!" Fick jag veta då. 

Pinsamt hur jag som tror mig veta så mycket inte visste det. Att tvål och duschcréme är samma sak. Min flickvän måste ha trott att jag var ett jävla äckel, men hon vet ju att jag brukar lukta behagligt. 

Jag som trodde att duschcréme var som en slags bodylotion som man har när man duschar. Men man lär ju sig något nytt varje dag. 

Jag ska köpa mig en tyrolerhatt, bara därför att, Sverige är i EM!

sverige till em

Eufori. Glädje. Lugn. Det är vad jag känner efter kvällens match mot Lettland. Otroligt skönt att vi är kvalificerade för EM-slutspel. Det var verkligen på tiden. Det skall nog firas med lite Dooly's. 

Vad värre är.. för engelsmännen är att de missar EM. Äntligen! Är vad jag vill säga. Då kanske dom fattar att dom inte är så jävla bra längre, att dom faktiskt är dåliga. Nu kanske Svennis får lite upprättelse. Nu kanske "experterna" slutar nämna England som en av stormakterna inom den européiska fotbollen. Jag hoppas det. Engeslmännen behöver sättas på plats. 
   men samtidigt kommer det att bli tråkigt med ett stort mästerskap utan England. Dom har alltid varit med, jämt! Så länge jag kan minnas. Klart att jag kommer sakna britterna i EM men jag hoppas att dom tar tag i sitt landslag och kommer igen till VM nästa gång. 

Något som var tråkigt i kväll var att Finland, mina fädernes ursprungsland, missande EM-slutspelet då man inte lyckades få in något mål på Portugal. Jag ville verkligen att finnarna skulle lycaks i år. Det hade blivit deras absolut första stora mästerskap i fotboll någonsin. Efter både en seger och en oavgjord match mot ett land som Portugal tycker jag absolut att dom skulle vara värda en EM-plats. Men vi får hålla tummarna för Finland till VM istället och hoppas på att det går bättre då. 

(Bild snodd från: www.aftonbladet.se) 

The Butcher

För ett par timmar sedan kom pappa ner i källaren och hämtade slaktartröjan och slaktaryxan. Då visste jag att här ska det styckas kött. Och vissta hade jag rätt, en halv ren stod på turlistan att få möta pappas kniv. Nu ett par timmar senare har pappa styckat klart. Högar med kött ligger på köksbordet. Kött till köttfärs, kött till renskav och kött till stek. 

Min pappa är ingen riktig slaktare, men han har nästan slakteri i blodet. Min mammas morfar varnämligen slaktare. Men den anatomi pappa besatt nu när han styckade renen, en gammal gris, ett får och massa andra stackars djur fick han inte därifrån. Han fick sin anatomi från läkarutbildningen. Han är nämligen läkare, inte veterinär. Alltså utgår han från en människokropp när han styckar till exempel en ren. 

Snorkling

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Bara kollat om cklopen och snorkeln fortfarande funkar. I duschen kom den inte till sin fulla rätt så jag provade diskhon istället. Där funkade den bra, bara det att cyklopet tog in lite vatten men det löste sig där jag spännde dom lite hårdare. 

Till frukost gjorde jag en bamsemacka. Jag tog en brödskiva och la på nästan allt jag hittade i kylskåpet. Det blev rätt gott de tuggot jag inte fick chokladsås, majonäs och kaviar samtidigt. 

Nu har jag suttit en stund och skissat på Härnösands nya rondellhund. 

Bajs?

Jag sitter här i soffan denna sena timma och försöker bajsa ut ett inlägg (snygg motsats, ut/in). Men jag verkar ha fått någon slags verbal, skriflig förstoppning. Idéerna hänger som konkelbär, ingen vill släppa taget och förvandlas till ett bra inlägg. 

Nu blev detta ett rätt bajsinpirerat inlägg. Men det passar ju ändå bra med tanke på att jag ändå bara brukar posta skitinlägg. 

just nu är det Scrubbs som gäller. 

Boston tea party

Rio

Ingen kan väl ha undgått att se "Boston tea party" som går på måndagar 21.55 i feman. I detta program figurerar Sveriges just nu mest okarismatiska person. Rio, hon är så förbannat tråkig, inte den minsta strimma av humor bebor hennes kropp. Aldrig, jag säger aldrig, har jag sett denna kvinna ens le. Hon skämtar aldrig och hon skrattar aldrig åt andras skämt. Säger någon något roligt kommer hon genast med en snorkig kommentar och tar allt seriöst. 

För övigt tycker jag att dagens avsnitt hade två höjdpunkter. Dels när Filip blev så sjukt jävla lurad att han nästan fick panikångest. Och den andra när Filip och Fredrik berättade om sin kompis som, under en dejt, gick för att "hämta tvätt" men istället lade en handduk i handfatet och sket i den. Hur fan kan killen tro att tjejen ska tycka det är mindre konstigt än en kille som bajsar, eler "sprutlakerar", toalettstolen. 

Btv. dagens macka var ju jäkligt intressant, det vill jag prova! 

Men tänk på barnen i Afrika!

På gymnasiet här i stan är det ett par duktiga tjejer i tredje klass som startat ett UF-företag. De ska syssla med hjälpinsatser för fattiga barn i Afrika. Dom ska samla in prylar och sedan åka ner med allt till våra systrar och bröder i Afrika. 

De berättade vade de inte ville ta emot. Lite överraskande var att de inte ville ta emot alla standradgrejer som kläder, pengar, leksaker och choklad. De ville ha hygienartiklar och smycken, SMYCKEN!!?? Vad ska ett litet fattigt, föräldrarlöst barn som lider av både svält och AIDS med ett fucking örhänge till? Bara "Jippi, ett örhänge. Det ska jag börja använda så fort jag har råd att ta hål i öronen, om sådär 10 år eller så. Om jag lever då!". 

Hygien artiklar i all ära. Det är bra att ha och kanske rätt viktigt i afrika med tanke på alla basilusker som finns i dricksvaten och andra platser. Men schampo, vilket ska man köpa? vilken hårtyp har jäntugen som ska ta emot min schampoflaska? Tort och slitet? 

På ett sätt kan man tro att dessa tjejer bara gör insatsen för att ha en anledning att åka utomlands på skoltid, få sina 15 minuter i rampljuset och bli sedda som stans egna små hjältar. 

Hjälpinsatser i all ära, men samla in pengar istället. Pengar de kan bygga upp ett barnhem eller skola med. Pengar att köpa mat och mediciner för. Pengar att finasiera utbildningar med. 

Amerikansk TV

Amerikaner kan vara jävligt dåliga på att göra TV, allt ska vara perfekt. Allt som inte kan representera den amerikanska drömmen sopas under mattan. Såvida det inte är en dokumentär eller ett feelgood-program om människor som dedikerat sitt liv åt att göra goda gjärningar. 

Men Amerikaner kan ändå konsten att förvandla ett konsept som "Äntligen hemma" eller kanske snarare "Från koja till slott" till ett snyftarprogram. Jag tala så klart om "Extreme home makeover". Visst blir man rörd när en hjärnskadad kille samlar pussbiljetter som han sedan byter in mot pengar och skänker bort all kosing till cancersjuka barn. Eller när en familj tar emot släktingar vars föräldrar dött. En mamma som så fort hon syns i rutan sitter och snyftar och berättar om sin godhet, hur hon tog in de nya barnen till sin familj, hur hon pussar dem god natt varje kväll och hur hon lider av att huset inte räcker åt alla. 

Jag tror att jag i vanliga fall skulle genomskåda dom och störa mig på hur irriterande mamman är när hon, som självutnämnd hjältinna, sprutar sina krokodiltårar över hela delastaten. Men denna gång blir jag berörd. Jag kunde inte ens skratta åt att en 18-årig kille samlar på pussbiljetter. Det skulle jag nog inte göra i vanliga fall heller eftersom killen är hjärnskadad på grund av en tumör. Men ändå. 

Att se detta avsnitt av "Extreme home makeover" var som att se en väldigt medtagande snyftare. 

Kommentarspoliser

Ibland blir jag lite småless på personer som kommenterar sina favoritloggar. Så fort någon kommer och ger lite negativ kritik så vänder dom taggarna mot den personen. Då kommer ALLA som någonsin kommenterat bloggen och totalkrossar personens samvete, självförtroende och mod att fortsätta kommentera. 

Det kan vara något så enkelt som en påpekning av ett stavfel. Genast dyker det upp kommentarer som "kan inte du bara gå och dö", "läs inte bloggen då, din idiot" eller "Det är såna som du som förstör samhället". Snacka om att överreagera. 

Jag råkade ut för en sån kommentar för ett tag sedan. Jag kommenterade ett inlägg från min favoritbloggare och sa att det var synd att han uppdaterar så sällan. Det tycker inte jag är en dum kommentar. Men genast dycker det upp en lite superhjälte som ska backa upp bloggaren. Den här gången var det ingen upphetsan till självmord eller så men killen blev onödigt hetsig och sur på att jag smutskastade bådas våran favoritbloggare. 

Eurotrip

eurotrip

Euro trip! Detta är en film helt i min smak. Den innehåller ungdomar som åker på en spännande resa genom nutidens europa i jakt på en het brud. Visserligen är resans mål en tyska, villket genast gör saken mindre trovärdig. Jag menar, alla vet väl att tyska tjejer stöter kula, dricker litervis med öl och tävlar i skägg. 

Anledningen till att jag gillar dessa filmer är just resan. Inspirerande. Tänk att få åka runt lite sådär utan något planerat eller ett riktigt mål med färden. 

Jag antar att skaparna bakom filmen valt att bre på alla sina fördomar om europa. Annars har dom bara en rätt skev bild om europa. Men Amerikaner är väl inte direkt kända för att ha en bra och trovärdig syn på omvärlden. Det jag ville säga var i alla fall att hela europa, alla länder de besöker, alla städer och byar befolkades av sexgalningar. Porr över allt. Visserligen är vi europeer lite sexigare än de hyperkristna amerikanerna men detta var lite överdrivet. 

Något som skaparna får lite extra kredd för är att tyskarna, fransoserna och italienarna i filmen i alla fall pratade sina modersmål med varandra. 

När filmens huvudpersoner kom till östeuropa överdrevs det en hel del även här. Allt såg ut som ett gettho fast ännu väre. Hundar satt och gnagde på anhuggna händer. Gamla gubbar satt i rännstenen och tvättade sig med regnvatten ur tunnor och husen såg förjävliga ut. 

Men trots att det fanns en hel del småsaker jag störde mig på så var hela filmen över lag bra och jagville aldrig att den skulle ta slut. En solklart fystjärnig film. Fem om inte alla fördomar mot europeer överdrevs så mycket. 

Just ja, på europakartan i början av filmen hade dom glömt bort att ha med den del av Ryssland som ligger i europa. 

Paket

För ca. en timme sedan var jag ute och sladdade med renaulten. Jag skulle hämta pappa på bussen. Gatan var svinigt hal på sina ställen. Men som tur var är jag en väldigt duktig förare dessutom är vår bil utrustad med anitspinn- och antisladdsystem. 

I alla fall. Nere vid macdonald's låg ett stort paket på gatan. Ett svart glansigt paket. Jag funderade på vad det kunde vara i. Kanske ett spädbarn, en bomb eller ännu värre massa nålar? Jag vågade inte köra över det svarta paketet så jag körde runt det istället. 

I morgon ska jag åka ner och kolla om det ligger kvar, gör paketet det så ska jag ta hem det, det är min rätt. 


Jag är författare!

Nyss fick jag för mig att logga in på hemsidan för Härnösands gymnasiums bibliotek. Där gjorde jag en sökning och voilá. Titta vad jag hittade: 

http://www.bibblan.net/Application/index.aspx
(Jag kan fortfarande inte göra länkar, har det något att göra med att jag är mac-användare?) 

Titta på andraraden under titlarna, där står "Älskad på en pinne". Titta sedan till vänster, under nam. Där står det "Antus, Johannes", det ska vara jag. 

Boken är skriven av mig och mina kamrater Tobias Wiklund och Mattias Drejare. Vi skrev den under vårat UF-år. Den handlar om dejting. 

Boken blev som väntat en succé och återfinns nästan över hela vårt avlånga land. Från Göteborg i söder till Piteå i norr. Och är emellan återfinns den bland annat i Örebro, Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Sollefteå, Örnsköldsvik och så klart min egen hemstad Härnösand. 

Nu mera är boken, lik som vi, levande legender på Härnösands gymnasium. Nästan alla känner till boken. Nästan alla känner till oss, hoppas jag. 

Förut funderade jag på att publicera några av texterna här, någon som har en synpunkt på det? 

Dagens kommentar 2

Även denna med pernilla: 

"Va, stafas xylofon sådär?"
"Ja, hur trodde du att det stavades?"
Pernilla bokstaverar S-Y-L-O-F-O-N


Dagens kommentar

"Vad är xylofon, visst är det nåt man spelar på?" 

Pernilla 

Freaky Friday

frealy friday

I lördags, tror jag det var, såg jag filmen Freaky Friday med Lindsey Lohan för andra gången. 

Jag vågar inte riktigt erkänna, inte ens för mig själv att jag gillar filmen, men det gör jag nog. Eller, jag gillar de flesta filmerna i denna genre. Jag tror det är för att dom är så pass enkla att man inte behöver tänka så mycket. 

Det är alltid en tjej som är kär i en cool kille som först är intresserad av henne, sen händer något så han tappar intresset. Då försöker tjejen vinna tillbaka honom men det ser mörkt ut. Men hur mörkt det än verkar vara så löser det sig änd å till slut. 

Men jag måst ändå säga att tjejerna i smiket gör ett jävligt bra jobb när de sminkar Lindsey så att hon ser 20 år äldre ut när hon och mamman "byter kropar". 

På grund av att jag slapp tänka underfilmen så ger jag den tre stycken stjärnor. Lite lågt, men det är med tanke på att jag inte riktigt vågar erkänna för mig själv att jag gillar filmen. 


Ibra

ibra

Intervjun med Zlatan efter mottagandet av priset som årets forward var ju klockren. 

"Näe, när jag såg Micke sa det klick direkt och jag såg mig själv i honom, haha" 
Zlatan om relationen till Micke Persbrandt. 

En glad Zlatan är en underbar Zlatan. 

Nörd

Imorse hittade jag en av mina gamla skolkataloger och ögnade genast igenom den. Där hittade jag en kille med denna tröja:

nörd

Denna tröja bör man inte hapå sig i skolkatalogen. "Jag har pluggar hela sommar lovet". Jag har många åsikter om denna tröja och bild. 

1. En skitstor särskrivning täcker hela tröjan.
2. Det är Musse Pigg på.
3. Killen går på gymnasiet. 

Hade inte killen gått på sär och troligtvis vara seriös med tröjan hade man nog kunnat ana ironi bakom användandet. 

Jag däremot skulle kunna ha tröjan på mig utan att skämmas, såvida jag alltid har med mig en kopia av mitt avgångsbetyg i bakfickan. 

Tröjan är trots allt rätt cool.. tragiskt nog.. det där kändes svårt att skriva.. 

Ben Stiller

Aldeles nyss läste jag i en text "The Heartbreak Kid med Ben Stiller" och samtidigt sa någon på TV ".. och the Heartbreak Kid med Ben stiller, gillar man inte Ben Stiller..". Snacka om timing. 

Nåväl, nu ska jag handla mat. 

Garderobsrensning

Här om dagen rensade jag ur min garderob lite. Först rensade jag lådan med kasonger och lyckades fylla en kasse med kallingar som jag aldrig använder. Sjukt att jag sparat dom. Vad tänkte jag på? "Åh, dessa gamla kallingar från sjuan kan nog komma väl till pass någon gång, de får ligga kvar". 

När kalsonglådan var reducerad till hälften satte jag igång med mina t-shirts. Tidigare kunde jag knappt dra ut lådan med t-shirts. 
   Då när jag hade lagt alla t-tröjor på sängen och började rensa insåg jag hur många jag hade. Flera som jag inte ens kunde minnas att jag ägde. Det var kul. Nu sorterade jag bort några till en hög med tishor som jag ällan använder och gömde den högen i kalsonglådan. 

Så här många t-shirtar har Johannes: 

t-shirtar

Sjukt många.

Nu måste väl ändå intressesmurfen hoppa av förtjusning, eller vad tror ni? 

Slöjdalster

Jag pratade för rätt länge sedan om pingis tror jag. Nu tänkte jag posta en bild på hur mitt egentillverkade pingisracket ser ut: 

pingisracket

I eget tycke ser racketet fördjävligt ut. Snacka om en kille med tummen mitt it handen. Jag fattar inte vad jag tänkte på. Jag är duktig på att rita så jag borde kunnat rita formen av et snyggt racket på plankan. 

Nu hamnade skaftet snett. Det kanske inte syns på bilden men skaftet är djävligt knöligt, vafan! Med slipmaskin borde jag kunna få det perfekt, eller i alla fall bättre. Formen på skaftet gör att det är väldigt obehagligt att hålla i alla lägen utom ett. 

När jag jämförde mitt racket med klasskamraternas så var det två killar som gjort skitsnygga racketar. Dom såg köpta ut. 

Detta är nog mitt sämsta slöjdalster genom alla tider. Med undantag från kocksettet jag gjorde, matchande förkläde och kockmössa i matchande färger och spräckliga mönster. 

Farsdagens komentar

Farsdagens komentar blir utan tvekan: 

"En bögig scarf!"

Detta föll från min fars läppar då han öppnade paketat från min mamma och fick se en randig halsduk. 

Vi skrattade högt, vissa tills tårarna sprutade. 

Anledningen till att han sa så är inte att han ogillar varken min mamma, scarfar eller stjärtgossar (det gör inte jag heller). Utan han sade så på grund av en tidigare komentar från min mamma. 
   Igår skulle min mor och far gå på "dansfest" och pappa tänkte i vanlig ordning ta med sina gå-bort-tofflor. Bruna manchestertofflor i en matchande brun manchesterväska. INGEN mer än pappa tycker att dom är fina, vart vi än kommer blir han retad för dom. Därför sa mamma nu ifrån: "Ska du verkligen ha dom där? dom ser så bögiga ut" (min mamma ogillar inte heller bögar). Men det hjälpte inte. 

Jarmo Ki-yay

Jarmo i Yippe Ki-yay måste vara sveriges största wajnare. Jag hoppas verkligen att killen spelar för annars har han verkligen givit dumheten ett ansikte. 

Bara det att han tror sig veta allt, men inte vet ett skit, får ju honom att gå vem som hellst på nerverna. Att Musse står ut med honom som kollega och resekamrat kan ju bara bero på att han säger såna korkade saker hela tiden. 

Men trots att han är sjukligt störande kan man inte låta bli att tycka om honom. En slags hat-kärlek. 

Inget har hänt..

Igår kom jag hem från morfar i Uppsala. Det har inte hänt så mycke sedan jag sist skrev här. Jag har sett en hel del filmer med Quentin Tarantino, kommer kanske någon "recension" av dom. Eller snarare omdömme och tankar om filmerna. 

Nere i Uppsala lyckades jag inte få kontakt med det trådlösa nätverk som jag brukar ansluta till. Och jag orkade inte pyssla nåt med det. Istället såg jag som sagt någr filmer. Hjälpte morfar med en del saker och tog en sväng på stan. En kul sak som hände var att jag träfade Beppan som har börjat plugga juridik där nere. Det var ett tag sedan sist. 

Idag har jag fixar "present" till pappa på fars dag, käkat hempizza och sett på idol. RIKTIGT surt att Christoffer åkte ut. han var banne mig en av favoriterna. Och ÖVERDJÄVLIGT att sopan Mattias är kvar. HAN borde ha åkt. 

Aja, nu ska jag sova är det tänkt. Imorgon åker förhoppningsvis jag och flickvännen ut i buschen. 

On the road

Sitter på bussen nu på väg till Uppsala. Rätt tråkig resa, men kollade nyss på From Dusk Till Dawn. 

Jag har en tant bakom mig som hostar upp lungorna en gång i timmen och hela tiden stönar så det kommer en stinkande vindpust som stannar runt mitt huvud. 

Framför mig har jag en gubbe som mjällar ner hela nackstödet..  Han snöar ner hela golvet brevid mig. 

Som tur är har jag fått sitta ensam hela resan än så länge. Det kan vara för att ja försöker se otrvlig ut så fort någon ny ska på. Jag tar på mig huvan och ser sur ur. 

Det är såna här gånger man önskar att man kunde fisa på beställning. 

Livräddning

Min flickvän ska till badhuset imorgon och livrädda en docka. Det förde mina tankar till den gången jag skulle livrädda. 

Det var en mörk och kulen höstmorgon och jag hade packat ner badbyxor, handduk, simglasögon och rena kalsonger. 

På badhuset gick jag till damen i kassan och förklarade att jag var där med min klass, jag fick då komma in gratis. 

Inne i omklädningsrummet tog jag av mig jackan, tröjan, t-shirten, jeansen, strumporna, kalsongerna och till sist mössan. Jag vek ihop allt i en prydlig hög varpå jag packade upp väskan. Badbyxorna hängde jag över ena axeln och handduken över den andra. 

Eftersom jag var en av dom första att duscha på morgonen så hade det inte hunnit komma varmvatten i min dusch. Det iskalla vattnet gjorde mina bröstvårtor styva. Efter en kvick dusch där jag ändå hann blötlägga hela kroppen gick jag till slussen, det lilla utrymmet mellan duschrummet och basängen. Där tog jag på mig mina badbyxor och gick ut. 

Jag satte mig på basängkanten och väntade på ett godkännande från läraren innan jag fick hoppa ner i vattnet. 

När det var min tur att livrädda dök jag spänstigt ner i tjugofemmetaren och började krawla det snabbaste jag kunde. När jag kom fram till andra änden började jag panikartat skrika "VAR ÄR HAN!? VAR ÄR HAN!?!?". Jag dök ner en meter för att se bättre. När jag kom upp fortsatte jag att skalla "JAG SER INTE! VAR ÄR HAN1?". Då fick jag en snilleblixt. Jag tog på mig mina simglasögon som hängde runt halsen och dök ner. Plötsligt kunde jag se bra. jag så genast den stympade röda dockan ligga på botten, fem meter under mig. 

Jag simmade neråt. Tog tag i vraket och sköt ifrån. Jag simmade upp mot ljuset. Vad som kändes som en evighet var över ganskafort. Jag bröt ytan och frustade. "JAG HAR HONOM!!" Ropade jag och livräddade dockan 25 meter, bort till den ände jag började från. Jag lyfte upp dockan på kanten och började ge hjärt och lungräddning. När jag var på tredje inblåset sade min lärare att vi hade HLR först nästa vecka. 

Jag fick i alla fall bra betyg och en guldstjärna i kanten för bra genomförande och bra inlevelse. 

Terater

Igår kväll jobbade jag som garderobier på Härnösands teater för fotbollslagets räkning. På scén stod Fåntanellerne, ett lokalt revygäng. 
   Jag har aldrig varit mycket av en revykille så jag valde at inte titta på föreställningen. Jag satt ute i foajen och drack trockadero och käkade muffins medans stor-Johan kollade hur många lokala nätverk han kunde få kontakt med på sin mobiltelefon. 
   Boström tog med sin fru. Hon tyckte nog det var kul att vara utanför i ett grabbgäng för hon skrattade rätt mycket. 

I alla fall, det jag tänkte säga var att dom hade en massa jävligt dåliga låtar och mellan varje sketch spelades samma pianoslinga. Varje låt bestod av ett pianokomp och dåliga synthtrummor. 

Den sämsta låten var en reemake av Markolios sommarhitt "ingen sommar utan reggay". Fåntanellerna hade en klämkäck hurtbulle (som peter svartling hade sagt) som försökte rappa. Dom hade bara ett pianokomp, ett dåligt. Och dåliga shynthpukor på fel ställe. Texten hade dom gjort om, till det sämre. 

"Ingen reggay med Carl Gerard" sjöng hurtbullen. Det var sådåligt  at jag ville kräkas. 

Nu är det Beckdags här. 

Våt natt..

Här om natten hände något obekvämt. Jag tror och hoppas att det var en dröm. Jag låg och sov med min flickvän och var aldeles svettig på benen, så att det nästan rann. Jag låg och skämdes och hoppades att hon inte skulle märka något. Men det gjorde hon så klart. Uäh, åh, uäh! Sa hon, lyfte på täcket och kände mina svettiga ben.

När jag vaknade frågade jag om hon kom ihåg det. Men det gjorde hon inte, hoppas det var en dröm

Pingis, teatern, Uppsala och tillbaka igen!

Bloggen har haft dåliga uppdateringar. Det beror på olika saker. Jag har varit hos min flickvän. Jag har varit på shoppingresa till metropolen Birsta. Men framför allt, jag har varit hemma och spelat pingis. Rumpa närmare bestämt. 

Nu åker jag snart till min flickvän. Står med fotbollen på teatern på lördag och på måndag åker jag ner till Uppsala för att hälsa på morfar. Jag kommer hem på torsdag, därför kan uppdateringen bli lite halvdålig. 

Dirty

Nu har det hänt igen, folk har hittat till min blogg via sökmotorer. Och nu är det dessutom en liten "oldschool-sökning" som hittade hit. En av 2003 års populäraste sökningar: "sons kuk i mors fitta bild". Exakt den ordkombon har inte tidigare publicerats här, men ändå liknande. Hoppas personen inte blev besviken på blogens innehåll bara. 

Andra sökord är: "emilio kofta", 2 stycken och en sökning på "turtlesavsnitten". 

RSS 2.0