Kvällens kommentar

Nyss såg jag en liten trailer för sportens årskrönika och ställde då frågan varför inget annat program har en egen årskrönika? 

Jag besvarade själv frågan med att både nyheterna och vädret skulle kunna ha en egen årskrönika. Men vid närmare eftertanke så skulle nog inte vädrets årskrönika vara särskilt intressant. 


Dagens kommentar

Idag när vi hade varit och hälsat på Pernillas syster och skulle åka hem drog jag upp min mössa ur fickan och tog på mig den. Då sa Pernilla följande: 

"Måste du ha på dig den, du ser ut som ett ägg, fast platt.. vänta nu, ägg är inte platta!" 


Skatan som satan!

Nu ska jag mysa med Pernilla och se på kvarteret skatan som båda vi tycker är skitkul :D

Köttbullar och ris

Nu under mellandagarna åkte min familj på Ålandskryssning tillsammans med kusinerna från Onsala för att umgås. Vi skulle käka buffé och alla såg fram emot att få hugga in på den goda maten. Så när det var dags lassade alla på med oxfilé , potatissallad, lax och massa annat gott. Alla utom min sexåriga kusin, han åt bara 20 köttbullar och en jävla massa ris. Av allt som fanns att välja tar killen köttbullar och ris, jag har inte ens hört dom två orden i samma mening förut, inte ens i meningen "köttbullar och ris går så jävla dåligt ihop".

Julhelgens kommentar

Nu under Julhelgen har jag inte haft tillgång till internet eller tid så ofta så bloggandet har legat på den is som inte betäcker decembermarken.

Men nu ska jag i alla fall posta julhelgens kommentar som fälldes av undertecknad själv.

"Jag önskar att julskinkan var emo så att den kunde skära sig själv"

Detta sade jag till min bror då jag var tvungen att skära upp julskinkan.

Timmar på toa

Igår hade jag och min flickvän en liten julafton med hennes föräldrar eftersom vi kommer vara åtskilda på den riktiga. Bilden här under visar en av alla de fina grejer jag fick: 

sumokyo

En toarulle full med sudokusar. Gissa om jag kommer sitta länge på toa nu? Först måste jag läsa Kalle Anka och sen måste jag lösa varje sudoku på alla pappersbitar innan jag torkar mig med dom. Ett evighetsgöra alltså. Men det ska bli skönt att få vara sig själv för en stund. 

(Psykande att bilden är spegelvänd va?) 


En liten vits ska jag dra

"Vilken kelsjuk gås du har". 
"Ja, det är en umgås". 
"Hahaha.. eh". 

(Egentligen skulle jag här längst upp visa en bild på Mårten Gås men blogg.se verkar ha problem med uppladdningen. Inte bara i ie utan även i safari). 

Kungligt citat:

Jag hittade nyss en blogg som beskriver sig med citatet: 

"Först med det som inte har hänt, sist med allt annat."

Det är ju kungligt. Jag är sur att jag inte kom kom på det själv och kunde glänsa med det. Men vem vet, han kanske också har snott det. 


Johannes el Fakir

Min pappa är en sån man som alltid vill prova nya saker, i alla fall i matväg. Han har en så kallad stålmage och kan äta vad som hellst. Sån vill jag bli när jag blir stor. Men en gång har jag sett honom vika sig. Det var när vi i Frankrike skulle äta på restaurang. Pappa beställde något som han inte riktigt visste vad det var. Det visade sig vara lever. Lättstekt sådan. Men pappa brydde sig inte, han högg in direkt. Efter ett par tuggor såg man hur han började äta långsammare och långsammare. Efter en tredjedel vände sig magen på honom och han sa: "Jag tror det är lever. Och den är rå!" Vi fick se köttbiten och det rann blod ur den. Men pappa bad bara kyparen att steka på den lite extra och sedan tröck han i sig hela biten. 

När jag fick idén till det här inlägget fanns inget av ovanstående i mina tankar. Då var det ett inlägg om stark sås jag skulle skriva. Men jag ville ändå få in min pappas stålmage. 
   Nu är det så att han har köpt en ny stark sås, starkare än tabasco och med mindre vinägersmak. Men såsen är speciell på en annan punkt. Vanliga såser tar tid på sig innan den sjunker in och man känner styrkan sedan sitter den i och bränner i evighet amen. Men denna sås är helt tvärt om, den är stark som satan i början men mattas av rätt snabbt. Precis som jag vill att en stark sås ska vara. Lite plåga men inte för mycket. 


Jag är bättre än 160 människor!

Idag har det varit en relativt jobbig men väldigt bra dag. Julklappar har inhandlats. Men det är inte därför denna dag har blivit så pass bra som den har.

Jag har nämligen fått ett nytt jobb. För ett par dagar sedan, nästan en eller två veckor, skickade jag en ansökan om att jobba på den nya Lidlaffären som kommer öppna i Härnösand i början på nästa år. Över 170 personer sökte de åtta utannonserade tjänsterna och jag lyckades knipa en. Detta har höjt mitt självförtroende avsevärt. Jag är bättre än minst 163 människor. Eliten, gräddan, ja allt vad det heter. Eufori, kanske är att ta i men snudd på.

Innan jag sökte jobbet hade jag inte någon stor relation till Lidl förutom något enstaka besök i kedjans affärer i Tyskland. Och det ända minnet jag har därifrån egentligen är yogurth på hink, något som inte finns i Sverige i övrigt. Det är vad jag ska köpa och äta på min första lunch.
   Jag nämnde det på anställningsintervjun idag och det lockade till ett av många skratt. Lättsamt, det är ett ord som beskriver intervjun ganska bra.

Nu blev detta mitt skrytigaste inlägg någonsin, men må så vara. Jag är värd ett skrytinlägg någon gång. Men från och med nu är det nog med skryt. Inte min stil.

Glömskan överträffar sig själv

Den som känner Pernilla vet att hon är väldigt glömsk och man slutar aldrig att förvånas av hennes glömska. Men idag, eller kanske igår, överträffade hon sig själv. 

Idag kom Pernilla hem till mig under ett hål. Då berättade hon vad som hände i morse när hon kom till skolan. På skolan har Pernilla, precis som alla andra elever ett skåp med lås. Så idag när hon kom till skolan dök en kille i hennes klass upp och sa "bra jobbat Pillan, haru glömt nyckeln?". Pernilla nekade och menade att hon hade den i jackfickan. Alldeles efter kom ännu en kille och frågade samma sak men Pernilla bara skakade på huvudet och klappade på jackfickan. 

Men när hon kom in i sin korridor och gick fram till sitt skåp såg hon sin egen nyckel hänga och dingla ur hänglåset. Hon hade alltså låst sitt skåp igår vid tvåtiden men glömt att ta ur nyckeln ur låset. Som tur var är alla på hennes kola snäll så ingen hade snokat runt i hennes skåp och snott saker. Men så äger hon ju inte något av värde längre sedan hon tappat bort sin iPod. 


Dagens kommentar 2

Det har blivit ett jävla postande av kommentarer idag och här kommer ännu en. 

Pernilla är ju en jävel på att leverera och här är den senaste i raden av minnesvärda kommentarer. 

"Vet du vad som är den 25:e?" frågade jag. 
"Eh, den trettionde?" chansade hon. 


FNFRGIF, plagiat?

FNFRGIF

Kan det vara så att det Sydkoreanska märket Yangari kan ha haft det välkända och, enligt mig, smaklösa märket Energie i bakhuvudet när de kom upp med detta skärp? Det är lite svårt att se men det står FNFRGIF på spännet. Plagiat? 


Dagens kommentar

Dagens kommentar skulle egentligen vara Söndagens kommentar. Den kläcktes under gårdagens avsnit av Yippee Ki-Yay. Men eftersom jag fick förhinder och inte kunde se det live spelade jag in det och ser det nu i skrivande stund. 

 

"Man känner sig som Rambo här, förutom allt det coola"

 

Sagt av Ander, Musse Hasselwalls nya side kick i Yippee Ki-Yay, under en överlevnadsexpedition i vildmarken. 

 

Det lät jävligt kul och bra i sammanhanget. Jag vet inte hur det blir nu i skrift, men jag tycker fortfarande att det är kul. 

 


Helgens kommentar, något sen

I lördags, tror jag det var, åkte jag och handlade tillsammans med Pernilla och hennes föräldrar. När vi packade in alla kassar i bilen svängde ett yngre par in på parkeringsplatsen brevid oss. I baksätet, som var minimalt satt deras enorma hund. Det syntes lång väg att dom inte skulle kunna storhandla och frakta hem varorna i den lilla bilen. 

Pernillas pappa sa då lite retsamt: "Fan vad skönt att ha en kombi!" 
Varpå Pernilla snabbt replikerade: "HAHA, Comviq så har vi en Volvo!" 

Vi skrattade och Pernilla dumförklarades, igen. 


Salta kuvert?


Jag märkte precis att limmet på kuvert smakar som salta pinnar, oerhört likt. 

När jag var liten tyckte jag om att slicka på kuvert, frimärken också för den delen, men inte salta pinnar. På pinnarna åt jag nästan bara saltet, det var godast. 

Nu tror jag att kuverttillverkarna har bytt lim. Bytt till något äckligare. 


Sälar

säl

Idag har jag en liten djurdag så jag tänkte fortsätta på det spåret och säga: varför tycker folk att sälar är söta? Nu valde jag kanske en bild som är fördelaktig alla sälar men har ni sett en blöt säl någon gång? Det har jag, idag på TV bland annat. När sälen blir blöt blir den svart och ser slemmig ut. Kroppen liknar då en stor blodigel med två svarta purjolökar i ena änden. Ett öronlöst huvud i andra änden som påminner om både hund och katt. Under huvudet sitter två förkrympta vingar som inte ens kan bära sin mästare. 

Djuret påminner om en sackosäck men aldrig har jag hört någon kalla sackosäcken för den gulligaste möbeln. 

Så fort någon ser det sopsäcksliknande djuret ligga och fläska på en klippa någonstans så brister alla ut i ett "åååååh" eller "naaaa" eller "guuud va gulliiiiiii". 


Kvinlig lejonhane?

lejon

Jag hörde idag på radion om Nordic Battlegroup. Dom har haft lite problem med sin logga. På loggan står ett lejon och lejonet har en snopp. Nu tycker högsta hönset i styrkan att lejonet ska vara könsneutralt, det ska kunna vara både en hona och en hane. De ska alltså hugga av kuken på lejonet. Argumentet till detta är att även en hona kan vara ledare för en lejonflock. Men det jag skiljer en lejonhona från en lejonhane på är manen, inte snoppen. Hanen har man, inte honan. Hur blir det med manen på loggan då? ska det kanske vara en halv man? lite hår på huvudet och len haka eller flintskalle med tomteskägg? Jag får inte ihop det. 

Byt djur säger jag. Ta en puma till exempel eller en panter. Kruxet är ju att alla länder i norden har just ett lejon i sitt vapen. 

En annan lösning är ju en kompromiss mellan båda. Det vill säga två lejon, en hona och en hane. dom kan till exempel hålla om varandra. Eller varför inte para sig? 


Lalalalala Fight-Fight-Fight

Den här bloggen är relativt ny, jag är inne på min fjärde månad (tredje aktiva). Innan jag startade bloggen drev jag en annan, adressen till den får ni luska ut själv om ni vill, men jag råder er till att inte göra det på grund av tråkig läsning. 

Jag besökte den idag och läste några inlägg. När jag läste det sista jag publicerade fick jag mig en liten tankeställare kan man säga. Det handlade om min nya blogg, den här. Jag skrev att den nya bloggen skulle handla mindre om mode (jag drev en modeblogg) och mer om design i allmänhet, kanske grafisk design i synnerhet. Men så blev inte fallet. 

Jag sket i att skriva om mode, jag sket i att skriva om design. Jag tänkte att det finns så många skitdåliga bloggar som behandlar dessa ämnen redan så varför ska jag också göra det? Istället började jag skriva om det jag känner för vare sig det är skitsnack, mode, sport, design eller kärlek. Jag vill allts å inte ha någon bestämd nisch utan kunna skriva om allt som faller mig in. 

I samband med att jag startade bloggen gjorde jag en banner till den men av någon anledning kan jag inte få den att fungera med hjälp av min MacBook. Men tur är väl det för den passar ändå inte in. Det stod på bannern att jag kulle skriva om design, mode, inredning med mera. 

I vilket fall, anledningen till detta inlägg var om någon hittar hit från den gamla bloggen så bli inte besvikna om ni trodde er finna trevlig läsning om senaste Acne-pjucksen, stanna kvar i stället och läs om allt skit jag skriver, ibland kan det till och med bli intressant. 

Fråga inte om rubriken.. 


Respekt

Jag kom att tänka på en sak här om dagen, igår tror jag det var. Dagens äldre, pensionärerna alltså, klagar ofta på hur oartiga vi unga är. Att vi visar för lite respekt mot de som är lite äldre. Men ärligt talat så visar faktiskt vissa pensionärer lite respekt mot oss ungdomar. Så jag brukar alltid vara artig mot äldre, dels för att jag ÄR en trevlig kille, men även för att se om gamla gubbar och gummor är oprovoserat oartiga. I de flesta fall är gamlingarna trevliga men i bland stöter man på en surkäring eller gubbstrut. Då är det kul att vara lite extra trevlig och reta dem, fast på ett snällt sätt. 


Helgens kommentar, något sen


Pernilla efter en kväll ute: "Ah, jag har fått tinitus, hör!" 


Jack Frost

jack frost

Ja såg just en av de mest absurda filmerna, Jack Frost. En berättelse om en liten pojke vars farsa sällan eller aldrig ställer upp för honom. En dag dör pappan, dagen innan jul. Ett år senare bygger pojken en snögubbe. Samma kväll sitter han inne i sin säng och spelar på ett munspel han fick av sin pappa. Då sker något magiskt, pappans själ tar snögubben i besittning och pappan får en ny chans att ställa upp för sin son. 

En fruktansvärt dålig, men mysig, film. Hade jag vart ca. 6 år hade jag nog tyckt att den var svinigt bra, men så är inte fallet. 

Filmen gjordes 1998 och det är otroligt hur mycket tekniken har förändrats sedan dess. Riktigt usla effekter här och där på sina håll. 

Filmen får två stjärnor, föst tänkte jag bara ge en men ur ett barns synvinkel och med tanke på mysfaktorn får filmen som sagt två stjärnor. Tändsticka vs. Elddon

elddon

Jag har funderat på en sak. Hur kommer det sig att i alla naturprogram när dom ska överleva i skogen utan mat i en vecka har dom alltid med sig ett elddon? Ett jävla elddon dom sitter och knackar fram eld med!  Jag menar, om man nu råkar gå vilse i skogen, är det inte större sannolikhet att man råkar ha med sig en tändare eller ett par tändstickor? Jag äger inte ens ett elddon, för mig är det sekelskifte 1800-1900. 


Turtleshanden och Gammtraktorn

finne

I kväll jobbade jag som garderobier på teatern för mitt fotbollslags räkning. Som underhållning var det en kabaré som mestadels besöktes av skinnpåsar. Men ute i foajén bjöd Royal upp till julbord för några av stans företag. Ett av dessa företag hade en massa finnar anställda. Och en stor del av dessa finnar levde verkligen upp til den stereotypa finnen. Kraftiga käkben, som om de åt rått kött till middag varje dag. De var lite sluskigt klädda och söp som fan. Hela tiden hörde man finnaska snapsvisor ljuda från foajén. Men det var två av dessa finnar som fångade min uppmärksamhet allra mest. Turtleshanden och Gammtraktorn. 

Gammtraktorn levde nog mest upp till allas bild av finnar. Han hade lite av en åttiotals hockeyfrilla, ett vitt linne, en svart skinnväst med hänglås i knapphålen, ett par slitna jeans och på sin vänstra överarm hade han tattuerat in en gammal traktor och några ord på finska. 

Turtleshanden var till en början inte lika speciell, nog för att han hade både tröja och jacka från Harley Davidson, svarta tajta jeans och ett par mc-boots plus en fasligt ful frisyr. Tänk Thomas Brolin -94 blandat med 80-talshockey men tunnare, fettigare och blonda slingor. Men det hos honom som fick mig att äcklas en aning var hans högra hand. Den saknade nämligen två fingrar, peckfingret och fuck-u-fingret. Inte bara att fingrarna saknades utn det såg ut som en stor del skinn var bortslitet och precis hade växt ut igen. 
   När han sedan skulle ta sin jacka och gå tvingades jag att skaka hand med honom. Eller han sträckte i alla fall fram handen och artig som jag är skakade jag hans stympade hand. 
 - See? Sa han.
 - Vad har du gjort frågade jag, nickenyfiken som jag är. 
 - You know when you hav proplem they.. BANG, han slog näven i bordet lite effektullt precis där han lagt sin stympade hand. Cut your finker. 

Jag vet inte om det var sant, men han såg ut som en kille som skulle kunna hamna i fel kretsar och få sina fingrar avhuggna av någon skurk. Men det skulle kanske lika gjärna kunna vara någon gräsklipparolycka eller så. 

En annan finne ville vända mig upp och ner. för hans barn gillar det. Jämt när han kommer hem kommer hans yngsta son springande och säger "pappa, pappa.. jag vill bli opp-och ner!". Hans barn älskade honom och hemligheten till det är, enligt finnen, att inte vara elak och inte snäll, man ska bara finnas där. 

Detta blev rätt långt nu och tro mig, jag har inte berättat allt ändå. 

En intressant sak var att Turtleshanden och Gammtraktorn raggade på en servitris som är född 90, är blond och rätt söt. Att dom ens försöker, dom är 40 år. Snacka om att provåka en Ferarri när man ändå kommer köra hem i en risig volvo 240. 


Bild

Just nu har jag en favoritläsare en som faktiskt kommenterar. Det är jag glad för. Nu eftersökte hon fler bilder och det ska jag genast ordna. 
tårta

Här är en bild på tårtbiten jag nyss åt upp. Synd att jag inte hann se hennes önskemål innan jag åt upp biten. Men det var i alla fall en väldigt god prinsesstårta, eller prinstårta som jag vill kalla det. 


En känsla av mognad

Idag fyller jag 20 år. (Grattis) tack. Jag tog en tur på stan innan jag skulle träffa min tjej och pratade lite lite med en gammal klasskompis som nu mera jobbar på Åhléns här i stan. Hon fyller 20 på lördag så vi är nästan på pricken lika gamla. Jag har alltid tyckt att hon är mogen och det är hon också. Men jag själv däremot känner mig inte så mogen. Till exempel så fick jag en bok av min mamma. Den är skittjock och har sjukligt liten text, jag kan knappt se den, och då kan jag ändå läsa minsta raden på alla syntester med förbundna ögon. Det är typiskt en sån där bok som jag aldrig skulle kunna plöja mig igenom. Men nu kanske jag borde läsa den som ett tecken på min mognad, eller i alla fall ge sken av att jag är mogen. 

En annan sak jag idag kom på mig själv med att göra var att jag gör helt vanliga saker och känner mig väldigt vuxen och duktig. Som till exempel tidigare idag när min syrra kom med sin gamla dagbok hon tappat bort nycklarna till och inte fick upp låset på. Snäll som jag är hjälpte jag till och fick en känsla av välmående och mognad, typ "nu är jag stor och duktig". Samma sak som när jag lagade mat. Det är en känsla jag får varje jävla gång jag fyller år. Om jag så fyller 6, 10 eller 20. Det är nog på grund av vetskapen att jag blir äldre skulle jag tro. 

Nu har kanske svenskan blivit lite dålig i detta inlägg eftersom jag hela tiden måste hjälpa min flickvän med engelskan, mitt i meningar kan jag bli avbruten. 

Aja, nog om detta nu. 

Frisören

Jag var nyss och klippte håret på stans hippaste salong. Attityd. Det är den enda salongen i Härnösand som inte ser ut som en pizzeria och drivs av två förtiotaggare med moppemusch. Som vanligt blev jag nöjd. På Attityd får man faktiskt den frisyren man ber om. Det fick jag inte hos min förra frisör. Där kunde jag gå in ena gången och be om att få en hockeyfrilla, andra gången kunde jag be om en mohikan men ändå se likadan ut båda gångerna. Inte det minsta likt den frisyr jag ville ha. 

Men inget gott som inte har något ont med sig, som man inte brukar säga. Jag märkte att det är hutlöst dyrt att klippa håret om man inte är student eller har rabattkupong. 360 kr skulle dom ha. För de pengarna borde man ja fan ha maximal upppassning. En frisör som klipper håret och slingar det i regnbågens alla färger. Någon som passar upp, bläddrar i tidningen åt mig, ger mig ett glas rödvin och ger mig allt jag ber om. Dessutom borde man få sitta i en stol med inbyggd massagefunktion. 

Men å andra sidan kanske man ska kolla till vilket jobb dom gör. Jag har så sjukt tjockt hår, ungefär som en rysk björnfitta. Klipper dom och tunnar ur allt det så borde dom nästan ta det dubbla priset. Så jag kanske borde vara nöjd och glad ändå. 

Födelsedag coming up

På torsdag fyller jag 20 år. Det känns underligt. Jag känner mig inte som 20. Hade jag inte haft flickvän hade jag nog fortfarande gått ut och fingerpullat tjejer varje helg som alla andra 14-åringar. Jag tror att jag måste växa upp lite. 

Men meningen med detta inlägg var inte att beskriva hur omogen jag är, jag har ju trots allt en chokladkalender där jag öppnar en lucka varje dag. Nej, meningen med inlägget var att jag inte vet vad jag ska önska mig. Det ända jag har kommit på är kalsånger. Men ska ALLA köpa kalsånger åt mig? Det blir ju tråkigt. 

Så är det någon som vet vad man kan önska sig som 20-åring, eller annars med för den delen, tipsa gjärna mig då. 

EM-lottningen

Igår lottades grupperna inför fotbolls-EM sommaren 2008 och ingen kan väl ha undgått att få veta vilken grupp Sverige hamnade i. För er som av någon outgrundlig anledning inte fått veta det så hamnade sverige i grupp D tillsammans med Grekland, Ryssland och Spanien. 

Men trots att det bara var ett dygn sedan grupperna lottades så måste jag säga att det redan känns jävlig hypat. ALLA medier snackar om saken. DN ängnade hela sin sportbilaga åt lottningen. Om lottningen var till Sveriges favör, hur sverige ska kunna ta sig vidare, hur Sverige vinner hela EM, vart alla de olika matcherna spelas samt massa info om alla lagen och deras spelare. 

Jag menar, är det inte lite tidigt att REDAN börja med allt sånt? Det är ju ändå ett halvår kvar till själva EM. Visst Redovisa gjärna resultatet av lottnigen men ni behöver inte i förväg beskriva, i detalj, hur Sverige ska vinna hela EM. Att Sverige bara ska ta sig vidare ur gruppspelet kommer bli svårt, men att vi till och med ska kunna besegra Frankrike eller Italien (som blir troligt motstånd) i en eventuell kvartsfinal känns som en omöjlighet om man jämför lagen. 


RSS 2.0