Bajs-Johannes?

För ungefär en timme sedan låg jag ute på en studdsmatta och gav min bleka kropp lite färg i det gassande solskenet. 

I 20 minuter orkade jag sola. Sedan satte jag mig upp. Av någon anledning vände jag mig om och kollade vad jag legat på. Där låg ganska mycket smulat fågelbajs. Inte så angenämt tyckte jag. Eftersom jag hade haft min vita Filippa k-piké som kudde började jag undersöka om det fanns något spår av bajs på den. Det gjorde det inte. Jag vände mig då om och tittade lite på min rygg. Där satt det fast jättemycket fågelbajs. 

Jag fick smått panik och rusade in i duschen. Jag tvålade in min kropp minst tio gånger och lånade min systers vassa duschvante. Väldigt mycket tvål, några hudlager och en hel del rivsår senare kände jag att det räckte. 

Hädan efter ska jag alltid kolla om någon fågel utfört sina behov innan jag lägger min nakna kropp mot en yta. 


Och därmed..

..var platsen som årets omslagskille korad (kanske till och med årets omslagsmänniska). 
(Läkartidningen uträknad). 

Lika som bär!Han kanske inte är så smart men han får i alla fall vara med och tycka!

I dag när jag enligt morgonrutinen satt och lyssnade på ring p1 var det som vanligt en väldigt intelligensbefriad typ som ringde in. Och som precis alla andra gånger trodde denna person att han var den klyftigaste personen att ringa in till Täppas. 

Vad denna någon hade på hjärtat var att p1 borde införa ett filter till programmet som sorterar bort alla dåliga idéer och åsikter. 

Täppas kontrade då med att säga: "Men tänk om du skulle bli bortfiltrerad då?" 

Den inte så klyftige tyckaren svarade: "Ja, men det är smällar man få ta för demokratin!" 

Har jag fattat det fel eller innebär inte demokrati i stort sett att alla ska få vara med och säga vad de tycker? 


Bingo!

Idag har jag både sålt bingobrickor och agerat kontrollant på bingospelet i Landgrens matsal. Detta med delade känslor. Kanske med ett litet överhäng av ledsen och arg sinnesstämning. 

En rolig sak var "den gamla klassikern". Jag och stor-johan satt och sålde 40-kronors och 20-kronors till allehanda sluskar. Då under ett litet uppehåll i kundanstormningarna kom en äldre herre ut ur en toalett och gick fram till oss. 

"Fan, asså.. det var någon som har haft rännskita där och lämnat allt kvar" sa han och fortsatte: "Det luktar fördjävligt.. bläh!" sedan såg han lite osäker ut. Stor-johan tackade artigt för informationen och herren gick iväg. 

Jag tycker det är rätt kul att även en gammal an inbillar sig att en sådan grej ska fungera. 

Men å andra sidan kanske man på så vis slipper ett smeknamn som bajsmicke


87 Höjdare! Plats 84

Alla vet väl att varenda japan har ett eget specialintresse. Ett intresse som är riktigt nördigt. Är det att snurra pennor räcker det inte med en penna i en hand utan de ska ha en penna mellan varje finger och varje tå. Alla japaner har ett sådant intresse, var enda en. 

Denna kille är inget undantag. Jag tor att klippet är från någon motsvarighet till talang. 

Jag presenterar stolt: 

"Bananskalar-japanen"


Grönkolsöra?

I kväll fick jag något så ovanligt som ett fläsköra. 

Det var under dagens fotbollsträning. Ett skott kom mot mig. Väldigt hårt. I ansiktshöjd. I en ren reflexmässig rörelse vred jag på huvudet för att slippa få mitt näsben upptryckt i hjärnan. Istället fick jag bollen rätt på örat vilket medförde en smärre invärtes blödning, en svullnad och lite tinitus. 

Nu, så där två timmar efter träningen pulserar fortfarande mitt öra. Även svullnaden är kvar. 

Detta ger nog uppskov till ett nytt uttryck. Fotbollsöra. Ett annat känt öra är ju brottarörat. 


Dagens kommentar

Dagens kommentar är egentligen från natten fredag/lördag. 

Det var Pernilla som hade haft en lektion på skolan där de fått lära sig ord som gus, gitta och aina (tjej, sticka/dra, polis). 

Hon sa att hon bara klarade två av tio. Då var jag tvungen att glänsa lite och rabblade därför en hel harang med slangord. När jag dragit massa ord ur sho'bre-svenskan frågade Pernilla följande: 

"Vadå?! har du läst latin?" 

Jag skrattade. 


Mina första inkomster som fotbollsspelare är inkasserade

Idag gjorde jag mina första pengar som fotbollsspelare. Det var idag när jag och övriga spelare i HFF var ute på grönbete. När vi sprungit som allra mest och precis fått en liten pausvila mellan två övningar fick jag syn på det. Något som glimmade där mellan alla grässtrån. Jag böjde mig ner och tittade. "Jippi, en krona" jublade jag. Men till min stora förvåning och extrema glädje var det inte bara en krona, utan fem stycken. Fem kronor ihopbakade till ett mynt. 

Vilken lycka. Min dag var gjord. 


Detta är anledningen till varför jag aldrig blev någon moppepojke!


När jag var liten hade jag ett brinnande intresse för motorcykel- och moppehjälmar. Jag kunde gå in bakvägen på en restaurang bara för att få se en hjälm. Men den vinden har vänt. 

Jag är stor nu och jag är nog ingen hjälmkille längre. 


Lycka, sannerligen lycka!


FAN va kung att Henke Larsson är med i EM-truppen! Det var verkligen dagens stooora lyckopiller! 


Man skulle valt cykling


Här ser vi en kille som troligtvis var fulast i klassen när han växte upp. Den kille ingen tjej ville ha. Han som alltid var ensam. 

Så ensam att han började cykla på sin fritid. Så ensam att hans fritid på cykel ledde till en elitsatsning. En satsning som visade sig vara lönsam. Högst på pallen kom han, Alfred E Neumans okände tvillingbror. 

Så, efter ett liv i ofrivilligt celibat får han nu äntligen känna segerns söttma. 

Man skulle ha satsat på cykling. 


Mycket vikt lite matte


När jag läste denna lilla puff på Aftonbladet.se. Blev jag inte så värst imponerad. Herje har tappat 10 kilo på 12 veckor. 

Själv har jag tappat 2 kilo inom loppet på bara ett par sekunder. Två kilo i form av en hantel som landade på foten. Och det var inte lättare än vad jag trodde. Att lyfta två kilo är barnsligt lätt men att tappa samma vikt på tån känns betydligt mycket tyngre. 

Tyvärr knäppte jag ingen före/efter bild på foten. Men hade jag gjort det så hade bilden till vänster visat mina vanliga bleka lilla fot. Bilden till höger däremot hade föreställt min fot, fördubblad ett par gånger och lite blå-lila-aktig till färgen. Men ska vi då räkna ut hur mycket värre jag är jämfört med Herje så gör jag följande uträkning: 

Anta att händelseförloppet då jag tappade hanteln tog ungefär 5 sekunder. 

På en dag går det 86 400 sekunder. 

Delar man det i fem får vi 17 280. Alltså skulle jag hinna med att tappa hanteln på foten så många gånger. Men jag måste ju även plocka upp den från golvet. Jag räknar med att det tar fem sekunder om jag gör det snabbt. 

För att få med tiden då jag plockar upp hanteln från golvet delar jag bara 17 280 i två. Då får jag 8 640. 

Alltså tappar jag hanteln på foten 8 640 gånger på en dag. 

På en vecka tappar jag då hanteln 8 640 x 7 = 60 480 gånger på en vecka. 

Herje höll på i tolv veckor. För att jag ska komma upp i samma tid gångrar jag bara 60 480 med 12. Svaret blir 725 760. 

På 12 veckor tappar jag hanteln 725 760 gånger. 

Nu ska jag ta hänsyn till en god natts sömn som består av 8 timmar. Alltså en tredjedel av livet. Allt som behöver göras är att dra bort en tredjedel från svaret: 

725 760 - 241 920 = 483 840. 

Under min vakna tid i 12 veckor hinner jag med att tappa en hantel på foten 483 840 gånger. 

Nu översätter vi till kilon: 

483 840 x 2 = 967 680 kg. På tolv veckor tappar jag 967 680 kilo jämfört med Herjes futtiga 10 kilo. Vem är det som borde vara med på aftonbladet.se va? 

87 Höjdare! Plats 85

Dags för ännu ett filmklipp i 87Höjdare!-kategorin. Denna gång ett ungdomsgäng som anammat det tråkiga momentet på morgnarna. Att ta på sig byxorna. 

Jag presenterar stolt: 

Ta-på-sig-byxorna-gänget. Jag måste läta mig att stå på mig

Jag har kommit till insikt att jag är rätt dålig på att stå upp för mina egna åsikter. I alla fall i vissa avseenden. Till exempel nu när jag började odla mustasch. Så fort Pernilla fick se den sa hon att den var svinäcklig och skitful. Hon vägrade att pussa mig och sa rakt ut att jag var jätteful och äklig så fort hon tittade på mig.

Hela vägen hem till henne var hon sur på mig och så fort vi kom innan för dörren rotade hon fram raklödder och en rakhyvel. Jag försökte stå på mig in i det sista och försökte förklara att det var till stöd för ett bra ända mål. Men icke sa nicke, det hjälpte inte.

Jag var tvungen till att raka bort min lilla glesa stålthet.

Men vad gör man inte för tjejer, värme, närhet och kärlek?

Eriks mustasch


Endast en person har hittills skickat in en bild på sin mustasch. Detta är Erik i Askersund. Tack Erik för att du mejlade in din mustasch. Synd bara att du inte gav lite pengar till prostatacancerforskning med. 

Ingen annan som vill skicka in sin mustasch?  Vill du de så gör det då på Johannes_deeja@msn.com. 

87 Höjdare! Plats 86

Jag tycker att trolleritrix är väldigt underhållande att titta på. Ibland är det otroligt hur de får tricken att fungera. Men ibland går det inte riktigt som trollerikonstnären har tänkt sig. 

Här är ett sådant klipp. 

87 Höjdare! Plats 86, "Ank-mannen" Nytt!

Jää, ny header! 

Förresten glöm inte: 


Borttappad haka sökes


Jag la igår in en annons på jagsoker.se i förhoppning om att jag skulle få återfinna min tappade haka. Men ingen har hört av sig. 

Är det någon läsare som hittat en medelstor haka med gles fjunblandad skäggstubb så kan ni höra av er till mig här i kommentarsfältet. 


300 inlägg och jag är god

Eftersom jag nu firar mitt trehundrade inlägg tänkte jag passa på att göra något bra. Jag har gått med i mustaschkampen. Det är tänkt att jag ska samla in pengar till forskning om prostatacancer. Just nu ligger jag på 0 kr men jag hoppas på att det ska klirra till lite i kassan snart, själv ska jag fylla på mobilen och sedan skänka 50 kr. 

Jag håller även på att spara ut en egen mustasch: 

Den har inte börjat ta sig riktig men om jag får spara ut fjunet ordentligt för min flickvän så kanske jag redovisar resultatet i slutet på maj. 

Det skulle förresten vara kul om någon ville skicka en bild på sin egen mustasch till mig så att jag kan lägga upp den här på bloggen. Mejla då bilden till johannes_deeja@msn.com. 

Vill ni stödja mig och prostatacancerforskningen så kan ni väl följa instruktionerna nedan. Vill ni inte skänka så mycket som 50 kr kan ni gå in på min sida och välja ett eget belopp. Tänk på att det kanske är DU som drabbas av cancer nästa gång. 


Intressanta nyheter i Härnösand

Det märks att Härnösand inte är en stor stad när man scrollar ner längs Tidningen Ångermanlands webbaserade Härnösandssida. 

Men bland alla nonsensnyheter fann jag denna pärla. Vilken fågel. Tänk att den har lyckats fånga så mycket fisk och förstört så många nät på egen hand. Otroligt. 

Men jag är av en annan åsikt. Skjut den inte fånga den levande. Härnösands kommun kan dressera den. Kanske lära den att hämta fisk i Kramfors och Sundsvall. Eller ännu bättre. Dressera fågeln till att hämta pengar ur andra kommuners banker. På så vis får Härnösands kommun lite mer pengar att spendera på gigantiska flöten utan metspön och bastuflottar som ingen vill basta på. 

Möjligheterna är oändliga! 


God hygien, det har han i alla fall

Den enda lilla höjdpunkten igår, på en annars väldigt tråkig dag stod Peter Kempe för. 

Det var efter träningen då Kempe duschat och skulle fräscha till sig lite. 

För att få den där rätta, lite stickiga doften i armhålan skulle han spruta lite axe där uti. 

Och till allas vilda jubel lyckades han missa armhålan och drog en ordentlig salva axe upp i ansiktet. Det var bland det roligaste jag sett på väldigt länge. Typiskt en sån där min som är obetalbar. 

Syltkok

För några dagar sedan när jag och min bror hade huset för oss själva kände vi oss väldigt vuxna. Så pass vuxna att vi bestämde oss för att koka sylt. 

Vi kikade lite hemma för att se vilka bär som stod till förfogande. Vi hade inga bär, men däremot både äpplen och bananer. Äppelmos kändes lite uttjatat så vi beslöt oss för att koka banansylt. 

Så vitt jag vet är det ingen som har kokat banansylt förut. Sylt kokar man ju vanligtvis bara på bär. Väljer man frukt blir det mos eller kompott. 

Men örter kokar man aldrig sylt på så vi valde att prova. 

Så här gick vi till väga: 

1. Vi skalade och hackade tre bananer. 

2. Sedan kokade vi upp lite vatten. 
  

3. När vattnet blivit riktigt varmt lade vi i bananerna och lät det koka i 10 minuter. 


4. När de 10 minuterna hade gått var det dags att hälla i en dl socker. 
 

5. Sedan fick sörjan koka i ytterligare fem minuter till innan det var dags att tappa upp sylten på burk. 
 

Resultatet blev rätt bra. Eller om man luktar på sylten är man nära på att kräkas men om man äter av den så smakar den faktiskt riktigt bra. 

Jag postar även en bonusbild på mig i en kockmössa som jag sydde någon gång under hög- eller mellanstadietiden. Till den hör även ett förkläde, men det är så fruktansvärt fult att inte ens min mamma kunde säga att det var fint. 
 


Uppesittarkväll med sexan


Jag gillar sexan testbild, eller sädningsuppehållsbild. Men jag vet inte om den fungerar. 

I natt hade jag nämligen lite svårt att somna så satt och läste denna text om och om igen. Men inte fan somnade jag. Allt som hände var att jag blev torr i munnen. 


87 Höjdare! Plats 87

Igår slutade, som alla nog vet, programmet 100 Höjdare. Programmet som leds av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson behandlade den gångna säsongen ämnet "Världens skönaste land". I programserien reste duon kors och tvärs genom staterna för att leta efter den skönaste amerikanen. 

Men i och med att programmet slutat så tänkte jag, här på min blogg, skapa en ny kategori. "87 Höjdare!". I denna kategori kommer jag att posta lite saker som kräver en hyllning, ett erkännande, eller bara något jag skrattar åt. 

Så, till att börja med postar jag nu ett klipp på orginalet. "Hundra höjdare" med Filip & Fredrik. 


Just det, eftersom jag inte har letat upp 87 höjdare än och därmed inte kan göra någon rankinglista så är alla höjdare utan inbördes ordning. 


Min väg mot modelleliten

Jag hade lite att göra hos min flickvän för några dagar sedan så jag beslutade mig för att göra en så kalla photo session med mig själv. Bilderna har jag tänkt att skicka till Mikas modellagentur. Förhoppningsvis blir det mitt stora "brejk" i modevärlden. 

NoneNoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone

Notera hur lik jag är den välkände modebloggaren Klang på sista bilden. 

Håll er uppdaterade för senare idag, eller i kväll kommer jag att blogga om sylt. Missa inte det. 

Rubrik här

Själva valborgsmässoafton är lite suddig men dagen efter satte sina spår. Jag jobbade i fem timmar.

Inte fem timmar i streck. Jag tog en tiominutare då jag hann med att spy ner personaltoaletten och köpa tuggumi. Det var på gränsen att jag han fram till toan. Tur att Maria ryckte in för mig i kassan. Annars kunde den afrikanska damen fått en pizza för mycket på bandet.

Rubrik här

image167

I förrgår var det valborg tror jag..

RSS 2.0