Svar till "Någon"

Igår skrev jag ett inlägg om den debattartikel av sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som publicerades i Aftonbladet för någon dag sedan, jag har redan fått ett svar. Kul!

Även denna gång kör jag på samma sätt, citat från "Någon" inom citationstecken och mitt svar under.

"du verkar lite utvecklingsstörd"

Jag är inte utvecklingsstörd, inte i närheten faktiskt. Dessutom heter det "du verkar VARA lite utvecklingsstörd". 

"Du är ett korkat jävla as"

Här har du likheter med Jimmie Åkessons debattartikel, det är baserat på din egen fantasi. Själv anser jag mig inte vara korkad. Men det är väl en definitionsfråga antar jag.

"Påstående 1 - Muslimska män är överrepresenterade i brott"

Jag har inte påstått att detta är felaktig information, invandrare över lag är mer representerade i svenska fängelsen. Det jag sa var att man inte ska dra alla muslimer över en kam. Begår en muslim ett brott ska man inte döma alla muslimer. Man dömer en person efter sina handlingar inte på grund av personens trosuppfattning.

"5. De flesta studier som gjorts visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet"

Jag kan mycket väl tänka mig att denna minoritet växer. Men det är fortfarande en minoritet. Vad jag har förstått är det mest ungdomar - som känt har ungdomar i många fall inte ett så välutvecklat omdöme, så dom kan förhoppningsvis ändra inställning.
Man kanske ska fundera på varför de fundamentalistiska grupperna ökar?

"56 % ansåg alla andra religioner än Islam vara falska (omöjliga att anpassa sig till) och tillskyndarna otrogna"

Vilken religiös person anser inte den egna religionen är den rätta? 

"En undersökning gjord av institutet, Foqus Ethno marketing, i december 2004, visade att var tredje muslim i Holland ville införa Sharialagar i landet"

Det vill dom i Sverige också men det kommer nog inte att ske. Här ska man försöka anpassa sig och det ska vi hjälpa alla invandrare med.
Man får gärna ha önskningar och egna åsikter, men det betyder inte att alla andra måste hjälpa till att genomföra dom. Själv önskar jag att SD inte väljs in i riksdagen.

"Bland de unga muslimerna var det hela 57% som ansåg att Irland borde bli en muslimsk stat"

Än en gång ungdomar och det är kanske inte så konstigt att dom vill att deras religion ska vara den dominerande i landet. Men det kommer inte att ske. Det är en önskning. Man får ha önskningar och drömmar.

"13. Sverige har flest våldtäkter i Europa och muslimska män är mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna"

Det tror jag först när jag ser en seriös undersökning men för tillfället tror jag varken eller.

"Vi har flest antal anmälda våldtäkter i Sverige och det tycker vi är bra. Det är en minmal bråkdel av alla sexualbrott som anmäls till polisen, säger Klara Hradilova Selin, utredare på Brå"

Det är bra att våldtäktsoffer vågar anmäla. Men många anmälningar tyder också på många våldtäkter, vilket inte är bra alls. Jag hoppas att fler offer kommer våga göra anmälningar i framtiden.

"Enligt henne finns heller ingen grund för att muslimska män skulle vara överrepresenterade.

-Jag har inte sett någon undersökning som behandlar det"

Om du inte har sett någon undersökning som som behandlar ämnet hur kan du då påstå att muslimer är överrepresenterade?
Jag säger påstår inte motsatsen men jag håller heller inte med dig. Jag vill se en seriös studie på området innan jag uttalar mig.

"I Sverige anmäls 46 våldtäkter per 100.000 invånare. Det är dubbelt så många som i England och Wales, fyra gånger fler än i de övriga nordiska länderna, Tyskland och Frankrike och upp till 20 gånger fler än vissa länder i Syd- och Östeuropa."
(SD tolkar rapporter från 1996 och 2005).

Det är väl jättebra att det anmäls många våldtäkter, så vad vill du visa med denna undersökning? Det står inget om att det skulle vara invandrare som ligger bakom våldtäkterna.

"I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2″ framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Överlägset störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak"

Denna rapport är från 1996, det vill säga 13 år gammal. En vetenskaplig artikel bör inte vara äldre än fem år, helst inte äldre än tre år för att vara tillförlitlig. Alltså bör en ny undersökning göras, en som är mer aktuell. Visar den samma sak tror jag dig. Men man ska ändå inte dra alla muslimer över en kam, man dömer den enskilda individen på grund av dennes handlingar inte på grund av trosuppfattning.
Det är som att säga att alla sverigedemokrater är kriminella bara för att några är det.

"I rapporten skrev Brå att det kan 'konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status'"

Så kanske det var 1996, men jag skulle inte kalla exempelvis Rosengård för en gynnsam bostadsort. I Rosengård är invandrare överrepresenterade, dom bor stora familjer i små lägenheter som är under all värdighet. Hade dom haft råd hade dom inte bott där. Sverige borde jobba mer på att integrera invandrare istället för att placera alla på samma ställe, det skulle alla vinna på.

"Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt"

Ännu ett antagande. Att dessa män begår brott verkar vara tydligt, men det framgår inte vilka brott, alltså är det inte rätt att påstå att det är våldtäkter. Genomför en studie på just det området! Sedan tycker jag att man ska ta reda på VARFÖR dessa män eller kvinnor begår brott i första taget.
Man kan även tänka att invandrare kanske anmäls oftare. En svensk tjej kan bli våldtagen av sin svenske pojkvän eller kompis eller vad som helst och därför kanske inte vågar anmäla. Det stora mörkertalet kan rent teoretiskt lika gärna vara svenskar som muslimer.

"Föreslår att du, tonårsmorsan, vidgar dina vyer lite och inte litar på Aftonhoran som anmälts till DO för sina direkta felaktigheter och lögner i sina sk. reportage"

Jag är ingen mamma, jag är en pojke. Kvinnor med äggstockar får barn. Alltid lär man sig något nytt, idag har du gjort det.
Jag känner att det är jag som har vidgade vyer. Jag känner många muslimer (och invandrare i övrigt) och dessa är trevliga personer. Jag föreslår att du vidgar dina inskränkta vyer och ser individer istället för en gupp.

Jag hittade detta på en av dina länkar: (http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/21/akesson-jag-har-belagg-for-mina-pastaenden/#more-23923)

"3. Islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam.

FEL. -Det finns inga som helst belägg för detta. Majoriteten av Sveriges muslimer har påverkats av det svenska samhället, säger Aje Carlbom, socialantropolog som forskar om mångkulturalism och islamism.
Sverigedemokraternas presstjänst kommenterar:
'Det är horribelt att påstå att vi i Sverige kunnat påverka islam i någon märkbar utsträckning. Påståendet är så pass absurt att vidare kommentarer är överflödiga.'"

Själv religionen har inte påverkats eftersom en så pass liten del av världens muslimer bor i Sverige. Men de muslimska individer som är bosatta i Sverige påverkas det är ju hur uppenbart som helst, det måste ju vem som helst kunna inse.
Dessutom litar jag mer på Aje Carlbom, socialantropolog som forskar om mångkulturalism och islamism än på SDs presstjänst som inte är lika insatt i ämnet och baserar sina svar på de egna åsikterna.

Vad som står på Sveriges största diskussionsforum bryr jag mig inte om. Det är alla människors egna tankar och idéer och alltså ingen fakta. Jag anser att varken muslimska extremister eller personer som röstar på SD är pålitliga källor.

Du har refererat mycket till utländska studier, man kan därför inte bara utgå från att det är likadant i Sverige även om det högst troligt är så. Det krävs dock riktiga studier från Sverige om situationen I Sverige för att kunna påstå att det är sant. Studierna bör även vara aktuella, många av de artiklar är runt tio år gamla och ibland äldre, vilket gör att trovärdigheten minskar. Du hade dock "ny" statistik på vissa håll, det tar jag inte ifrån dig.

Det jag vill få fram är inte att jag försvarar muslimer, övriga invandrare eller etniska svenskar som begår brott. Jag vill att man ska se till individen, har en muslim begått ett brott behöver inte alla ha gjort det. Det finns också många framgångsrika invandrare som bidrar till det svenska samhället på ett bra sätt, till exempel duktiga företagare och politiker.

Jag hoppas att du vågar stå för det du skriver med ett namn, förnamn räcker. Det blir trevligare då.

2009-10-22 @ 20:05:33 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag förespråkar inget kollektivt dödstraff på muslimer eller utomeuropeiska invandrare, detta verkar dock vara din uppfattning.En av mina närmaste vänner är av kurdiskt ursprung - jag har flera nära vänner med rötter från allt från Jamaica till Kina. Jag tycker inte att etnicteten är relevant i sammanhanget. Jag tycker att KULTUREN är intressant.Jag vill inte se en muslimsk majoritet i den svenska demokratin om 40 år (vilket idag är beräknat om vi fortsätter invandringen på detta sätt). Varför vill jag inte se en muslimsk majoritet? Jo, eftersom de FÅ STUDIER SOM FINNS, visar på att en stor del av muslimska invandrare förespråkar exempelvis sharialagarna. Som kvinna känner jag mig mycket oskyddad i dessa resonemang.Men som den socialistiska miljömupp du själv framställer dig som förstår jag att du inte tänker längre än näsan räcker (SORRY).Du tycker att det är beklagligt att jag:

1. Inte hänvisar till svenska studier i dessa ämnen.

2. Inte har speciellt nya svenska studier.Vad kan det bero på? Det finns ingen svensk forskning kring detta, informationen är YTTERST sparsamt kring detta. De som finns är exempelvis BRÅ's statistik från 2007, 28% med utländskt medborgarskap i fängelse (http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=61&module_instance=15)Vad gör de i fängelse? Chillar kanske? För liksom, varför skulle de vara kriminella? Eller?Jag välkomnar JÄTTEGÄRNA nya svenska studier i detta och det gör många fler.Jag är för strängare lagar för svenskt medborgarskap, Sverige har en av världens slappaste system, svenska är ingen grundkrav, man behöver inte ha någon som helst information om landet, vår kultur eller vårda värderingar och jag tycker att det är beklagligt.Jag välkomnar med öppna armar en arbetskraftinvandring och asylsökande i begränsad upplaga, detta för att integrera och ta hand om de som redan finns i Sverige. Inte ta in 100 000 om året och dumpa av dom med bidrag i förorter som ingen vettig person vill bo i.Dessutom vill jag utvisa sk "nysvenskar" (dvs de som hyfsat nyligen erhållt sitt medborgarskap) och icke svenska medborgare som begår brott, framförallt grova brott som våldtäkter och misshandel.Avslutningvis vill jag tillägga att min kurdiske och väl integrerade vän ser detta som det klokaste alternativet likväl. Det är m.a.o inte bara etniska svenskar eller nordeuropeer som vill begränsa invandringen.

2009-10-23 @ 14:44:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0